Xenno Posted December 24, 2013 Author Report Posted December 24, 2013 (edited) No niby tak, ale na pistolet z blow-backiem nie starczy mi oszczędności. Tata kupi wiatrówkę(jak w ogóle kupi) to dopiero w lato. A do tego czasu myślałem coś sobie kupić. No to jaki pistolet polecasz do 150 zl ? :icon_smile: Czyli jednak nie kupować AGM'a ? Czy może w ogóle nic nie kupować ? I byłby mały problem, to co wiem wiatrówki są dozwolone od 18 roku życia, a mam 14 lat. A repliki ASG raczej nie mają ograniczenia wiekowego. Czyli wynika, że z tatą strzelałbym raz za 2 tyg(pracuje) sobie z tej wiatrówki. Czy policja jak zobaczy, że strzelam z wiatrówki przymyka oko ? Edited December 24, 2013 by Xenno Quote
Emcet Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Kupowanie asg do strzelania do celu nie ma najmniejszego sensu. Lepiej postrzelać z wiatrówki w monetę oddaloną o 50m niż rzygać tęczą, bo jakimś cudem udało się z gaziaka załadować kulke w kartkę A4 na ogromnym dystansie 15m... Co do AGMa, myślę że możesz go kupić, kosztuje grosze, a będziesz miał się czym zająć do lata. Jeśli chodzi o okulary to przy "strzelectwie tarczowym" wystarczą takie do szlifierki z castoramy, jeśli miałbyś zamiar strzelać z tatą do siebie na wzajem to radzę kupić coś lepiej dopasowanego do twarzy, jak np. Uvex I-vo. Quote
Xenno Posted December 24, 2013 Author Report Posted December 24, 2013 Ok dajmy, że kupie AGM'a i teraz parę pytań. Jakie kulki kupić? Czy mogę strzelać kilka razy z jednej kulki, jeśli nie zmieni swojego pierwotnego stanu ? Czy boli oberwanie AGM'em ? Nie zamierzam strzelać w ludzi a ni coś żywego, tak pytam jakbym kiedyś strzelał z kolegami na siebie. Jakiego AGM'a wybrać? Long czy short ? Quote
Foley11 Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Nie strzelaj dwa razy z tej samej kulki, nie warto ryzykować uszkodzeń. Nawet w AGM :) A czy boli to zależy od odległości i miejsca, w które dostałeś ;) Long czy short to już kwestia osobista, zależy jaki będzie Ci bardziej pasować. Tylko jakbyś chciał się strzelać z kolegami, to pamiętajcie o porządnej ochronie oczu. Quote
MarekMac Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Kulki - 0,23 lub 0,25g marki P&J (minimum) lub lepiej G&G. Strzelanie z jednej kulki kilka razy jest możliwe, ale nie polecam. Kulka może mieć niewidoczne pęknięcia i przy strzale się rozpadnie albo gorzej - może być (i pewnie będzie) brudna, a przez to zabrudzi czy nawet porysuje Ci lufę i będzie kicha. Kwestia bólu... To zależy. Z jakiej odległości, w co dostaniesz i jakie masz doświadczenie. Jak się dostanie z 450fps to 300-350fps już nie będzie takie przerażające, ale nadal będzie czuć, że się dostało. Short czy long to już Twoja sprawa. Short daje większą manewrowość, a long ma kolbę dzięki której, wg mnie, lepiej się celuje. Quote
thor_ Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Jak chcesz sie bawić w strzelanie do tarczy kup sobie to: http://gunfire.pl/product-pol-1152201516-Replika-sprezynowa-karabinka-Colt-M4A1.html Kupiłem swoim synom po sztuce i jak dotąd jest OK. względnie celny, da się do tarczy strzelić na odległość 20-30 metrów a poza tym nadaje się do zabawy w strzelanie do siebie no i do ćwiczenia podstaw zachowania z repliką. Jest lekki co w przypadku dzieciaków ma znaczenie Tobie raczej ine powinno przeszkadzać a doważyć zawsze można samemu jak za lekki ;) Quote
Xenno Posted December 25, 2013 Author Report Posted December 25, 2013 No to już nie wiem. Pan wyżej proponuje mi kupienie tego M4, a inni AGM 003.. Co lepiej kupić?:) Bo jutro już bym zamawiał. Strzelałbym do puszek/tarczy, i żeby ta broń potrzymała z rok. Którą wybrać? Dodam, że lubię manewrować bronią. Quote
Foley11 Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 AGM tańszy, ma większy zasięg i wygodnie się go przeładowuje. Quote
Recommended Posts