Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)
(...) Co do jg od cymy: jest ok, (...)

... no to JG, czy CM :icon_question:

Tak "namieszałeś" w swoim poście, że niczego nie można zrozumieć. :icon_confused3:

Kamyk, moja propozycja G36K, do tego kulki.

Edited by Powała
Posted (edited)

Gieta dboys/boyi to czysta loteria... Polecam ten temat

Jak każdy chińczyk, ale z "ekspertę" sprzeczać się nie będę.

Jg też się rypią na potęgę, są mizerne wykonane, i wolałbym biegać z cm028, niż tym złomem. Wystarczająco tych giet rozebrałem , żeby wyrobić sobie o nich zdanie.

Boyi są o niebo lepiej wykonane,mają ładniejsze body, lepsze piny, system wymiany sprężyny, zwalniacz sprężyny, Bolt catch, mikrostyk, i kilka innych fajnych "ficzerów". Ale co ja tam wiem o replikach. Lepiej powtarzać brednie, kiedy się o replice pojęcia nie ma, niż po prostu milczeć.

Btw, proszę uzasadnij, dlaczego gfg jest lepsze od jg?

Bo dostajesz batkę jg ze stickerem gfc i energetyka?

Bo flaki mają te same.

Jedynym plusem tych replik to gwarancja 24 miesiące, i nieco niższa cena od JG. Powinni jeszcze dorzucić darmową przesyłkę na serwis, bo na pewno nie raz tam wyląduje.

Edited by Nitro
Posted

Nitro GFG 14 z 20 k kulek na 7,4 i na razie 1 k na 11,1.Repliczka jest ok a wykonanie zajebiste.Boyi mam teraz rozebrane.Replika przebieg 4k kulek raz już była na reklamacji na gunfire.Wymienili tłok teraz poszła zębatka tłokowa.Wymieniłem na cyme jest ok ale to takie dziadostwo że masakra 4 k kulek i 2 awarie a strzelał na semi na stockowej batce.Boże jaka ta replika jest pokraczna!!!

Posted

[quote name=Rikardo015' timestamp='1386499353'

1894741] n

itro GFG 14 z 20 k kulek na 7,4 i na razie 1 k na 11,1.Repliczka jest ok a wykonanie zajebiste.Boyi mam teraz rozebrane.Replika przebieg 4k kulek raz już była na reklamacji na gunfire.Wymienili tłok teraz poszła zębatka tłokowa.Wymieniłem na cyme jest ok ale to takie dziadostwo że masakra 4 k kulek i 2 awarie a strzelał na semi na stockowej batce.Boże jaka ta replika jest pokraczna!!!

No jeżeli wykonanie jg jest wg ciebie "zajebiste",to jak ocenisz Aresa? Uber pro o ku*wa ja pier.....nicze "zajebiste"?

Wybacz ale jeżeli tak oceniasz jg, to nie mamy o czym gadać.

Widzisz to samo też mogę powiedzieć o twoim ukochanym JG, czy tam gfg. Jak zwał, tak zwał.

Nr1. 2 tys kulek- styki do wymiany

Nr2. 5tys kulek- styki +tłok do wymiany

Nr3. Bliżej nie znany przebieg- coś koło 10k na 11.1 -styki, kable, tłok, przerywacz, płytka selektora do wymiany.

Wszystkie btw nieszczelne, jedna miała w stocku 250 fps ( O matko :o)

Ba dum tss, i która replika jest teraz o kant dupy? Wszystkie trzy repliki są max 2 letnie, czyli nowa generacja, z nr seryjnym.

Mogę się założyć, że twoja gieta bojca była z GF. Oni do replik nie zaglądają, nie robią przeglądu zerowego, i wysyłają wszystko jak fabryka dała. Trzeba było z innego sklepu wziąć, i w komentarzu do zamówienia zaznaczyć, żeby złożyli gb porządnie.

Posted

Ta replika nie jest moja ja ją naprawiam koledze.Ta kupił na gunfire.Moje GFG14 jest z Azteko więc ok.To nw ja tego bojca naprawiłem ale nie widzę większej różnicy w wykonaniu body.Fajną sprawą jest to że 3 piny i replika rozebrana i ta wymiana sprężyny ale szkielet jest tak poryty że masakra jedyne z czym mam dalej problem to kurde jak założyć sprężynkę co odbija spust bo męczyłem się z ty 2 h i zawsze mi to wypadało a jak miałem złożone to znowu nie chciał się szkielet ze spustem zgrać.

Posted (edited)

jedyne z czym mam dalej problem to kurde jak założyć sprężynkę co odbija spust bo męczyłem się z ty 2 h i zawsze mi to wypadało a jak miałem złożone to znowu nie chciał się szkielet ze spustem zgrać.

Strzel sobie 2-4 piwa, zapal fajkę (jak nie palisz, to zacznij ; p) , przyjrzyj się temu dokładnie, i w końcu wpadniesz na pomysł, jak to złożyć do kupy. Jest to bolączka wszystkich v3-jek. Ja zawsze dociskam najpierw tył szkieletu, czyli dupa, prowadnica sprężyny, itd, wciskam łożyska i anty reversal w otwory, zostawiając przy tym szczelinę na spust i jego sprężynkę. Trochę pieszczę, aż się zmiesci i zamykam wszystko pięknie.

No i żeby nie było offtopu.

Do autora-bierz boyi.

A tak poza tym robi się z tego już wojna jak z akaczami cymy vs boyi.

Edited by Nitro
Posted

Rikardo a sprawdzales na 9.6 v bo serio zastanawiam się nad gfg ale jeszcze myślę nad g001 ps znasz jakiś sklep oprócz gunfire ? Bo tam nie ma

Rikardo a sprawdzales na 9.6 v bo serio zastanawiam się nad gfg ale jeszcze myślę nad g001 ps znasz jakiś sklep oprócz gunfire ? Bo tam nie ma

Sorry za podwójny tekst wiem robi się wojna ale g001 chyba lepiej tylko niewiem ciągle i nie mogę znaleźć na Youtube jak odłączyć ebb

Posted (edited)
(...) znasz jakiś sklep oprócz gunfire ? Bo tam nie ma(...)

Ręce i majtki opadają, chłopie, wstydziłbyś się, poczytaj forum, poszukaj w googlach, sklepów jest bez liku, może jeszcze za Ciebie kupić i dostarczyć Ci do domciu... :icon_evil:

Edited by Powała
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...