Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Posiadam replikę jak w tytule. Jakiś czas temu padła stokowa gumka HU i wczoraj kupiłem nową.

Jest to czarna, sylikonowa gumka guardera. Jednak po zamontowaniu nie zauważyłem różnicy pomiędzy stokową a tą firmy Guarder. Dodatkowo replika generuje mniej FPS niż przed wymianą.

Było 420 a teraz jest 360. Zasięg nie zmienił się.

CZy ktoś może wie co może być przyczyną takiego spadku FPS?

Pozdrawiam i czekam na sugestie

Dzięki

Posted

Po pierwsze czarny guarder jest lipny ( polecam systeme energy czarna albo zieloną G&G)

Po drugie gumka musi być dobrze założona potem test szczelności i w razie czego teflonfix

Po trzecie sprawdź docisk komory do GB

Posted

Guma nie jest taka straszna ale jeśli za jakieś 5 zł więcej masz gumkę idealną to lepiej dołożyć i się nie martwić pamiętaj też o tym żeby dystanser dobrze siedział bo ostatnio dostałem replikę gdzie klient wymienił sobie gumkę nie dość że naderwał zieloną G&G to zgubił dystanser.

Posted

Pamiętaj też o tym kolego, że w niektórych replikach zielona G&G będzie zajebista a winnych nie. W nie których czarny guarder a w nie których nie;) Najlepiej sprawdz jak wygląda kołnierz gumki. Gumki cymy mają długi kołnierz więc szukaj gumki, która będzie najbliżej zbliżona do stocka i po problemie.

Ps. Po czym stwierdziłeś, że stockowa gumka nie kręci jak powinna? Piszesz, że nowa G&G daje ten sam zasięg ale mniej fps :) ja bym nie cudował tylko zmienił na stocka ( swoją drogą zajebistego).

Posted

Do CM 048 zielona G&G jest idealna od ponad roku idealnie kręci u znajomego któremu ją zakładałem repliczka ztuningowana do 480fps.

W moim AKSU Boyia kręci idealnie

W giecie CYMY 003 Kręci idealnie

W moim barrecie m82 też idealnie

W większości replik które mam na serwisie wstawiam zieloną G&G lub Systeme Energy

Posted
Ps. Po czym stwierdziłeś, że stockowa gumka nie kręci jak powinna? Piszesz, że nowa G&G daje ten sam zasięg ale mniej fps :icon_smile: ja bym nie cudował tylko zmienił na stocka ( swoją drogą zajebistego).

W moim przypadku stockowa gumka sie rozleciała tzn. kołnież oderwał się od reszty i po kilku seriach kulka blokowała się w komorze HU.