Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Seria cm.041/049 naprawdę stoi na poziomie replik pierwszej klasy pod warunkiem dokonania przeglądu zerowego - jeśli kupisz w taiwangunie masz gwarancję świetnie działającej repliki, jeśli połasisz się na cenę, i kupisz w gfc - niekoniecznie.

Spasowanie jest jak skała, części wewnętrzne wytrzymują LiPo, a zewnętrznie jest równie dobrze.

Zaraz odezwą się fanboye G&G, G&P, i innych maruiców przez co zamknę się w sobie, i skasuje konto na WM, oraz FB, ale cóż...

Raz kupiłem replikę od CA, i było to najgorzej wydane 1600 złotych w moim życiu.

Posted

Polecam MP5 CA. Zasięg jak chinole mające z 70fps więcej, GB chodzi jak złotko.

CYMY bym nie kupował z racji na niestandardowy szkielet GB. Ludzie piszą, że ten lubi sobie pęknąć, a z wymianą będzie potem problem.

Raz kupiłem replikę od CA, i było to najgorzej wydane 1600 złotych w moim życiu.

Ten temat jest o MP5. MP5 od CA nie kosztuje i nie kosztowało 1600zł, więc może daruj sobie offtop.

Jakość ważniejsza.

Brutalna prawda jest taka, że jakość jednak idzie w parze z ceną.

Posted

Tak na prawdę, fajnej, stalowej, z dobrym gearboxem mp5 nie ma. Podobno nawet PTW miewa straszne problemy.

Właściwie do wyboru jest tak:

MP5 CA - Gearbox chyba najlepszy z MP5 (V.2, nie wiem jak V.3). Żeby w pełni wykorzystać jej potencjał należy wymienić okablowanie, śrubki i najlepiej dźwignię przeładowania jak lubimy nią trzaskać. Stockowa jest mniej wytrzymała od zeschniętego krowiego placka.

MP5 Cyma - Replika bardzo fajna, ale bez przesady. Jakość zewnętrzna robi bardzo dobre wrażenie, zarówno MP5 jak i MP5K. Ba, niektóre elementy są wykonane bardziej realistycznie, z wytrzymalszego materiału (choćby dźwignia przeładowania). Body wydaje się troszkę gorszę od CA, ale swoje powinno wytrzymać. Gearbox nie jest zły, ale jest ewidentnie gorszy od CA.

MP5 SRC - Stalowa replika, zarąbista z zewnątrz. Niestety wiele ludzi narzeka na wnętrzności. Ba, nawet tej repliki na serwis nie chcieli przyjąć. I to nie jeden sklep/serwisant. Jednym słowem ma bana w niektórych sklepach. :P

MP5 ICS - Konkurent CA, bebechy PODOBNO słabsze. Nie wiem, tak dokładnie nie sprawdzałem.

MP5 TM - Wersja plastikowa jest beznadziejna, body się rozłazi, nawet magia tm wewnątrz nie jest w stanie tego naprawić. Nie wiem jak te nowsze wersje.

Posted

Do wyboru jest jeszcze G&G.

ICS ma też nowszą serię (A.D. 2010) z ichnim dzielonym GB, stalowym korpusem i trzystrzałową serią.

http://madonion.eu/m...ical-p1185.html

W sumie, to chyba to byłaby najlepsza opcja, pomijając TW-5. No ale kosztuje swoje.

Mp5 SD6 CA trzeczy jak cholera.

A MP5A2 CA nie. I co ty na to?

Pyta człowiek o dobrą jakościowo mp5... to mu daja listę chińczyków :icon_biggrin:. Lol.

Ty Dexter to masz bana, czyżbyś zapomniał?

Posted (edited)

Haha ból dupska sie zaczął. Hejtujcie cymke 0.41 bo jest chińska :icon_smile:

ps. Polecanie mp5 od CA... śmiech na sali :icon_smile: CA i dobre gearboxy? Człowieku, chyba w szoku jakimś jesteś. To, że jestes adminem nie znaczy, że masz tu jakąś większą siłę przebicia/siłę racji.

Prawda jest taka, że mp5 od cymki to replika bijąca na łeb wszystko z tej rodziny biorąc pod uwage cenę za jaką kupujemy ten pistolecik :icon_wink:

Kumpel za to ma SRC i chwali sobie. Niech rzesza uber pro firmowomaniakalnych (?) kolegów twierdzi, że najlepiej kupić firmowe. Nie ważne, że szit - ważne że jest logo :icon_smile:

edyta: zerknąłem w profil kolegi admina i potwierdziła się moja teza : posiadacz mp5 od CA - najlepszej na świecie mp5 ;)

Edited by Said
Posted

:hahaha:

Haha ból dupska sie zaczął.

Chyba twój.

Hejtujcie cymke 0.41 bo jest chińska :icon_smile:

Ktoś tu stwierdził, że cyma jest do dupy, bo jest do dupy? Wybacz, ale nie zauważyłem.

ps. Polecanie mp5 od CA... śmiech na sali :icon_smile:

A może jakieś argumenty?

CA i dobre gearboxy? Człowieku, chyba w szoku jakimś jesteś.

KONKRETY. Ja wiem, jak działa moja replika i nie mam jej nic do zarzucenia. Ty niestety nie jesteś w stanie przekazać nic konstruktywnego.

To, że jestes adminem nie znaczy, że masz tu jakąś większą siłę przebicia/siłę racji.

Hmm, jakiś kompleks?

Prawda jest taka, że mp5 od cymki to replika bijąca na łeb wszystko z tej rodziny biorąc pod uwage cenę za jaką kupujemy ten pistolecik :icon_wink:

Dyskusja była zasadniczo o jakości, a nie o współczynniku cena/jakość. W tym drugim, nie da się ukryć, że cyma zajmuje czołowe pozycje, w tym pierwszym już niekoniecznie. Niestety, niektórzy nie potrafią tego rozróżnić.

Niech rzesza uber pro firmowomaniakalnych (?) kolegów twierdzi, że najlepiej kupić firmowe. Nie ważne, że szit - ważne że jest logo :icon_smile:

Argumenty? A przepraszam, nie ma, to rozpoczynamy atak.

zerknąłem w profil kolegi admina i potwierdziła się moja teza : posiadacz mp5 od CA - najlepszej na świecie mp5 :icon_wink:

Ktoś tak w ogóle twierdził? No chyba jednak nie:

ICS ma też nowszą serię (A.D. 2010) z ichnim dzielonym GB, stalowym korpusem i trzystrzałową serią.

http://madonion.eu/m...ical-p1185.html

W sumie, to chyba to byłaby najlepsza opcja, pomijając TW-5.

Kończ waść, wstydu oszczędź, zresztą rozwalasz nam dosyć ciekawy temat swoim fanbojstwem.

Posted

Ja polecę CA :smile: Miałem 3 sztuki (2x A2TLF i 1x SD2) i każdą bardzo mile wspominam. Fakt, nie ten poziom cenowy co CYMA, ale jak kogoś stać, to nie będzie żałował tych kilku stówek więcej. Z wyższą ceną idzie wyższa jakość.

Nie, nie jestem fanboyem CA :wink:

• 2 months later...
Posted

SRC bankowo - mam i chwale. Ktoś tam pisal, że nie opłaca jej sie sprowadzać za tysiaka. Mam zupełnie inne zdanie. Widziałem sporo mp5 i pod względem wykonania, a zwłaszcza solidności żadna nie dorownuje SRC. GB też okazało się całkiem ok. Moja dziewczyna użytkuje replikę drugi rok, od początku na lipo 11.1 - piękna wiertareczka i zero problemów.