Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

20-40fps, zależnie od sprężyny.

Sp110 Guardera to ~m115, z bore up 380fps to całkiem niezły wynik.

:strach: to w takim razie jak OLO wyciąga tyle na M100 w przeciętnym chińczyku?!? Nie serio, ja się powoli już gubię :roll: ....

Edited by Pasti
Posted (edited)

Jeśli sprężyna to MO, to wszystko jasne... :mrgreen:

Starsze MO, których pewnie trochę mają w zbrojowni były delikatnie mówiąc, niedobrane do oznaczeń. Np taka niewinna sprężynka M100, a na chrono wyszło 440fps (+-135m/s).

:-F

Edited by Panocek
Posted (edited)

Myślę, że M120 wystarczy, lub można spróbować dać M110, łożyskowane prowadnice i głowice tłoka (nieco ścieśni sprężynę) i BoreUp.

Stockowy GB powinien przeżyć w obu konfiguracjach (przy użyciu batki o "normalnym" napięciu tj, 8.4v lub 9.6, bez ekstremów typu 12v i Systema MAGNUM :mrgreen: ), ale o ile/czy spadnie czas bezawaryjnej pracy to nie wiem.

EDIT

W obu przypadkach wskazane jest wstawienie metalowych łożysk.

Edited by Panocek
Posted

Ale to m120 to jak nie m120 :D www.asgshop.pl tam poszukaj, masz zakładkę z zestawami cylindrów itd i tam masz Bore upy do auga Deep fire i Guardera bodajże. Do tego jeszcze jakiś tłok bo z wypowiedzi forumowiczów wynika, że po małym upgradzie sie łamie kruszy itd ;]

Posted (edited)

na ostatniej strzelance, nacisnąłem spust, i slyszałem jak silnik przeskakiwal zebatki i za chwile skoczył :uff: i strzelił,

dlatego tez chce te ten zestaw bo sa zebatki

http://gunfire.pl/product-yid-1152190278-ATK-300-v3.html

wg gunfajerów mogę tam wsadzic m130 a nawet m140(zostane jednak przy m130) czy te zebatki sa lepsze od stockowych, tak samo ta reszta części?

Edited by Nutty
Posted

na ostatniej strzelance, nacisnąłem spust, i slyszałem jak silnik przeskakiwal zebatki i za chwile skoczył :uff: i strzelił,

dlatego tez chce te ten zestaw bo sa zebatki

http://gunfire.pl/product-yid-1152190278-ATK-300-v3.html

wg gunfajerów mogę tam wsadzic m130 a nawet m140(zostane jednak przy m130) czy te zebatki sa lepsze od stockowych, tak samo ta reszta części?

Te części nie są do końca takie super ale na M130 i M140 zwykła bateria 8,4 nie da rady tego naciągnąć, to samo jeżeli chodzi o zębatki. Na M140 musisz mieć zębatki Torque i baterią 9,6 - inaczej zapomnij. Poza tym, zamiast pakować teraz kasę w części GB lepiej byś dokupił sobie preckę i jakąś porządną gumkę hop-siup. Poczytaj sobie na asgshopie w dziale Technika o tuningu, sprężynach, tłokach, zębatkach - wiem, że się nie chce, ale tam naprawdę jest dużo informacji. A mimo generalnie dobrej opinii jaką mam o sklepie Gunfire, jakoś nie mogę się przełamać do ich sugestii o M140 w stockowym AU-1G. :uśmiech:

Posted (edited)

niezaczal bym pisac o GB skoro niemiałbym precki i hopka, ale te czesci juz zmienilem, tak więc z pojedynczych czesci co moge wymienic aby zwiekszyc troche te FPS'y, i zwiekszyc zywotnosc ?

Glowica tloka ?

P.S. przepraszam za brak polskich znakow

Edited by Nutty
Posted

niezaczal bym pisac o GB skoro niemiałbym precki i hopka, ale te czesci juz zmienilem, tak więc z pojedynczych czesci co moge wymienic aby zwiekszyc troche te FPS'y, i zwiekszyc zywotnosc ?

Glowica tloka ?

P.S. przepraszam za brak polskich znakow

Dokup sobie w takim razie ten zestaw ATK i sprężynę Guardera SP110 albo SP120. Powinieneś wycisnąć wtedy bez Bore-up'a ponad 360 fps'ów. A mierzyłeś tak w ogóle jaką prędkość wylotową masz teraz?

Posted (edited)

niemierzylem ale stockowo maja 335 fps +- 5 fps wiem bo kolega mierzyl stockowego, ja wsadzilem precke + hopa silikonowego, czyli roznicy wielkiej niema

Edited by Nutty
Posted

odchodząc od tematu Tuningu GB, malowaliście swoje Aug'i ?

malowac również części metalowe? lufę itd ?

jeżeli macie to pochwalcie sie zdjęciami

P.S. w końcu to tez temat o tuningu wizualnym

Posted

Ja na razie malowałem tylko numer operacyjny po prawej stronie kolby i powiem jedno: wygląda kozacko :)

Najlepiej jest użyć farb modelarskich, ja np. użyłem farby firmy citadel color, trzyma super.

Posted

Ja kombinuje coś w tym stylu: areograf + modelarskie farby akrylowe. Tylko nie wiem jeszcze w jaki wzór kamuflażu to maźnąć ;-) . Mam puki co teakie kolory, jakie w NATO maluje się czołgi. myślę że ten ciemno zielony odpadnie i użyję zamiast niego jakiegoś innego koloru. Całość w jakieś małe plamki ala flecktarn. :mrgreen:

Posted

niemierzylem ale stockowo maja 335 fps +- 5 fps wiem bo kolega mierzyl stockowego, ja wsadzilem precke + hopa silikonowego, czyli roznicy wielkiej niema

jak kupowałem mojego Auga to sprzedawca mierzył przy mnie i stockowo wychodziło

349-350 równiutko jak napisane w opisie 8)