Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Nie mam doświadczenia z żadnymi innymi, więc moja opinia jest zapewne mocno subiektywna: mam stockowa, wystrzeliłem na niej około 12k kulek i ciągle działa, kulki się podkręcają (ostatnio smarowałem AUGa więc na chwilę widać było co się dzieje, gdy nie działa). Z wymienioną gumką może by miały większą prędkość, nie wiem... ale stockowa działa.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi gumka padła bodajże na 3 strzelance. Wymieniłem na stockową CA (taką miałem pod ręką) i przy okazji dałem teflon fixa. Chociaż polecałbym silikonową Guardera, nie ma porównania (przez jedną strzelankę miałem taką u siebie, ale musiałem ją oddać).

Posted
smoke po tym co wymieniłeś i chcesz wymienić to czy nie lepiej od razu trzeba było kupić zamiast JG to CA? taniej by wyszło.

Chińczyk wychodzi troche taniej, lecz bardziej opłaca kupic używke już z upem.

Posted

W sensie co jest lepiej? Dalej leci?

Znacznie dalej...do tego mój AUG w stocku miał niemiłą przypadłość, że gdzieś po 35-40 metrach kulka gwałtownie skręcała w prawo. A z silikonową gumką i lufą CA kulka leciała równo i prosto i znikała z zasięgu wzroku :P

Posted

Zamontowałem w swoim AU-1G lufkę DeepFire 6,02 - 509mm a wcześniej gumkę HU SYSTEMY - celność jest po prostu oszałamiająca a zasięg się poprawił o co najmniej 10 metrów. Byłem teraz na Red Alert III - praktycznie nie musiałem walić w przeciwników seriami - 1 shot 1 kill. Pudeł nie było. Polecam precki 6,02!!! ;-)

Posted

Specjalnie do tej lufy kupiłem kulki EXCEL 6mm 0,25. Myślałem o cięższych, ale ponieważ nie robiłem jeszcze żadnego tuningu GBox'a postawiłem na 0,25 i jest świetnie ;-)

Ło take kulky se kupiłem:

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=821

Próbowałem też Pestki Capri 0,23 oraz kulki P&J 0,28. Pestki po 3 strzałach zatrzymały się a potem eksplodowały w lufie więc spróbowałem 0,28 P&J - było trochę lepiej ale też kilka razy lufa się zatkała. Na EXCEL'ach zero zacięć.

Posted

Jak sprawdza się guma?

Ja przy swoim >450fps augu, mam z nią spore problemy, używam Guardera sylikonowego powyżej 400fps i kulki muszą się "bujnąć" bo na począek strzela jak shit plastik i boje się czy mi sie zacinka nietrafi, będę musiał przerosić gumke CA.

Jeśli mówisz, że 6.02 dobre, to już wiem jaką precke kupić.

Jeszcze pytanie jakiej długości ją masz?

Posted

-> Smoke - przeczytaj dwa posty wcześniej, to będziesz wiedział jaka jest długość... ;-)

Pozatym jeżeli masz 450fps'ów w tym Aug'u to zainwestuje OBOWIĄZKOWO w kulki 0,28 - najlepiej EXCELA. W innym wypadku tylko zniszczysz sobie preckę. POZDRO!

Posted (edited)

A jak zbyt lekkie kulki mogą zniszczyć metalową rurę?

Nie chodzi o zbyt lekkie kulki tylko o gówniane kulki zacinające się w lufie 6,02... Rysy i zadrapania w żaden sposób jej nie służą. ;-) Tak jak napisałem, PESTKI zacinały się, P&J też - dopiero na EXCEL'ach mogłem cieszyć się bezproblemowym strzelaniem.

Edited by siemionman
Posted

Aaa, chodziło o markę, ok. Ale tak z ciekawości: rzeczywiście szew na kulce z plastyku może zadrapać metal? Rozumiem, że może go pobrudzić, ale chyba nie naruszy jego powierzchni...

Posted

Aaa, chodziło o markę, ok. Ale tak z ciekawości: rzeczywiście szew na kulce z plastyku może zadrapać metal? Rozumiem, że może go pobrudzić, ale chyba nie naruszy jego powierzchni...

EXACTLY! Sam szew nie, ale jak Ci jajowata kulka utknie po raz enty gdzieś w środku lufy to gwarantuje Ci, że będziesz qurwił na czym świat stoi.

Posted

Wstawiłem do swojego AUGa jeszcze M120, wzmacniany tłok Systemy i cichą głowicę tłoka CA. Wrażenia ze strzelania opiszę po weekendzie, póki co powiedzieć mogę że dźwięk GB jest inny.

BTW, nadal chcę to sprzedać :P

Nie dlatego że jakiś syf mi się trafił, ale taka broń niezbyt mi leży.

Posted

Pytanie: Co jeszcze musze wymienić aby osiągnać 450fps< i aby wszystko się nie rozpadło po 2 magazynkach :) narazie wstawione mam:

Borup CA, Spring m110 MO, łozyskowana prowadnica CA,łozyska stalowe, tłok CA... Co jeszcze wymienić? na tych cześciach mam ~400fps...

• 3 weeks later...
Posted

Czy ktoś mi powie, jaki najtańszy silnik mam zakupić, aby był wstanie naciągnąć m130 / m140 na zębatkach STU CA oraz aby nie został uszkodzony napięciem z pakietu 12v?

Tylko prosze nie pisać że MAGNUM Systemy - poprostu nie stać mnie na niego w tej chwili i taki silnik nie wyrobi na aku. 12v :)