Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Polski wielkokalibrowy karabin wyborowy

Recommended Posts

Guest LooK OuT!
Posted

Artykul pt. "Blaszanka - inna formuła strezlań dynamicznych", zdjecie tytulowe, s.56 ten czlowień najbardziej z lewej i dolne zdjecie, s.58 przechadzasz sie liczac costam (moze naboje? :P ) pod bialym namiotem... Tylko koszulka sie zgadza, ale za Chiny Ludowo - Demokratyczne bym Ciebie na tych zdjeciach nie poznal :P

Posted

ja sie bie poznalem :)

ale na tym pierwszym zdjeciu to chyba po prawej? nie mam gazety pod reka

ale generalnie - tak, to ja :) moze byc dumny z identyfikacji ;)

• 2 years later...
Posted

Odświeżąjąc chyba najstarszy z wątków tego podforum napiszę, że WKW Wilk ma zostać wdrożony do produkcji (a zatem jest szansa na zakupy wojskowe), a jego oficjalna nazwa brzmi obecnie 12,7 mm wkbw Tor.

Posted

Tak prawdę mówiąc, to upały już tak mnie wykańczają, że zaczynam się zastanawiać czy to nie było czasami Tal i nie dam głowy, że się wyżej nie pomyliłem, w każdym razie, coś krótkiego na T :wink:

Posted
Tor (Th, łac. thorium) - pierwiastek chemiczny, aktynowiec. Nazwa pochodzi od imienia jednego z bogów nordyckich Thora.

Ha, wiedziałem że zachacza o mitologię :twisted:

A z chemii u mnie bardzo cienko :P

Guest LooK OuT!
Posted

Mysle, ze w nazwie uzyskano przy okazji efekt "boskosci" nowej broni :-) REMOV, czy wersja produkcyjna bedzie sie roznic od tej widzianej na targach w 2003?

Posted
czy wersja produkcyjna bedzie sie roznic od tej widzianej na targach w 2003?
Jednak 12,7 mm wkbw Tor, jak pisałem wcześniej. Tak, wersja produkcyjna będzie się różniła od modelu oraz prototypów (nie wiem, który był pokazywany w Kielcach, chyba prototyp), ale zmiany będą raczej kosmetyczne (m.in. inne rozwiązanie tylnej podpory). A w ogóle to sobie wczoraj postrzelałem chwilę z Alexa, chyba najładniejsza z polskich konstrukcji strzeleckich :wink:
Guest LooK OuT!
Posted
A w ogóle to sobie wczoraj postrzelałem chwilę z Alexa

Domagam sie rozwiniecia tematu! Czymze jest Alex? :)