Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam kolegów serdecznie.Mam pytania odnośnie replik,chciałbym zakupić jakąś replikę/coś co to przypomina do 400-420 zł.Słyszałem ,że JG są stosunkowo fajne jakościowo do ceny,więc coś może z tego,a może jakaś cyma ? Chciałbym was prosić o jakąś poradę na ten temat.Przeglądałem WGC i innej wschodnie strony ,ale sam niemogę zdecydować co by mogło być odpowiednie.Najlepiej ,żeby miał szynę RIS,RAS itd. bo mam fajny kolimatorek od wiatrówki w domu.

Z góry dzięki

Posted (edited)

Mity o tanich m4 chyba nigdy nie zostana obalone, a szkoda.

Może i szkoda, ale jakoś te eMki chyba nie chcą obalać tych mitów. Na przynajmniej trzy eMki jakie były/są u nas w ekipie chyba tylko jedna (G&G więc raczej nietania) sprawiała, że właściciel był z niej zadowolony (był bo zdaje się, że pare dni temu sprzedał ją, ale nie dlatego, że była zła - chciał czegoś lżejszego niż M16). Mieliśmy też zdaje się PeJota i z niej właściciel nie był zadowolony. Mamy ICSa i kolega się zastanawia nad zmianą bo też jakieś problemy ma. Nie chce tu spisywać na straty całych marek (bo za małe doświadczenia z eMkami miałem), ale jak mam wybierać tylko między moją Cymą 028 za circa 400zł, a eMką za około 600zł to wybiorę moją Cymę. Strzela to to może i gorzej od tych eMek, ale strzela. Dobre kulki, dobra gumka, naładowana batka i mogę walczyć.

A wolę pojechać na strzelankę i nikokogo nie trafić, ale coś pobiegać, postrzelać (nawet niecelnie) niż siedzieć na respie i kombinować co się stało w replice lub szukać jakiejś zapasowej repliki.

Edited by MarekMac
Posted

Jeżeli chcesz solidną emke za małe pieniądze to weź PJ/CYMA/JG. Mity o tanich m4 chyba nigdy nie zostana obalone, a szkoda.

Widzialem i macalem no i porownywalem ... emki cymy i jg kryja sie przy emkach Specna arms dwa razy. Podobne pieniadze a jakosc wykonania o wiele lepsza. Praktycznie wymiana gumki wydtarczy ( ja zmienilem jeszcze kilka rzeczy ;))

Posted

Rozumiem ze macales i strzelales i z g&g i ze specny??? Ja oba guny ogladalem (jeden mam) i jesli mualbym wybierac pomiedzy full metal specna arms a plasticznym g&g (tylko plastikowy jest w cenie SA) to bym wybral ten pierwszy. Ale kazdy moze miec swoje zdanie ;)