Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Posiadam teraz http://www.militaria.pl/dragon_guns/karabinek_szturmowy_aeg_dg01b_(dg-01-blk)_g_p17805.xml?cat=1131 jeszcze mnie nie zawiodła ale zastanawiam się nad zakupem lepszej repliki na wiosnę. Grać będę przeważnie w lasach ale też w pomieszczeniach. Rozglądam się za jakimś AK ale może też być inna replika godna polecenia. Strasznie podoba mi się ta http://www.taiwangun.com/cm-048m-cm. Jeśli macie jakieś modele które polecacie to piszcie. No i jakiej firmy szukać w wyborze takowej broni? Pozdrawiam

Posted

Chodzi o lepsze wykonanie, lepsza firmę. Po prostu broń za około 800 zł która jest warta polecenia. Bo ta emka to jakaś chyba nowa firma no a cena sama mówi za siebie za 350 zł chyba nie ma co się spodziewać jakiejś rewelacji itd.

Posted (edited)

Co do cymki: wykonanie jest paskudne a cena za wysoka. Nie opłaca się. Drewno jest wściekło żółte a farba szara i chropowata. Boyi biję ją o głowę. Jutro pomacam moje nowe RK-08 SW to się wypowiem.

Edited by Ryzbor
Posted (edited)

Miałem RK-03 i mimo wszystko nie polecam. Jak już AK to SW. Moje RK-03 jak się ją postawiło na ziemi i chwycyło za tumik i potrząsała gibała się jak szatan, pierdyliard luzów: znal się kruszył. Dzisiaj doszło używane RK-08 SW (jeszcze nie sprawdzone magnesem) i wykonanie bardzo zadowalające, jeno luz suwadła jest wkurzający. A za te 800 zł to można kupić G36c Aresa (poezja) i mkę EA, co może się bardziej opłacać niż kupowanie AK za 700zł. A tak swoją drogą który to już temat "replika do 800zł"?

Edited by Ryzbor
Posted (edited)

Miałem RK-03 i mimo wszystko nie polecam. Jak już AK to SW. Moje RK-03 jak się ją postawiło na ziemi i chwycyło za tumik i potrząsała gibała się jak szatan, pierdyliard luzów: znal się kruszył. Dzisiaj doszło używane RK-08 SW (jeszcze nie sprawdzone magnesem) i wykonanie bardzo zadowalające, jeno luz suwadła jest wkurzający. A za te 800 zł to można kupić G36c Aresa (poezja) i mkę EA, co może się bardziej opłacać niż kupowanie AK za 700zł. A tak swoją drogą który to już temat "replika do 800zł"?

Poezja :icon_biggrin: ! Tylko do tego bateria i ładowarka :/!

Edited by JoHnnY:D
Posted

Jest "replika do 800zł" a nie "replika z ładowarką i baterią do 800zł". Ładowarka LiPo 50zł, batka 65zł.

Ale każda replika którą podał autor ma aku i ładowarkę :P, a zresztą autorze prosimy o twoją wypowiedź !:)

Posted

To znowu ja. Ciężko mi coś wybrać :) a budżet mój może będzie wynosił około 1300 zł i teraz zastanawiam się czy nie kupować coś w tej cenie. Tylko czy jest jakaś replika którą każdy poleci za te pieniądze? Bo z tego co widzę prawie każdy ma inne zdanie. A budżet mój na pewno nie spadnie poniżej 800 zł :)

Emki strasznie mi się podobają ale czym więcej czytam o nich to każda firma produkująca tą replikę ma jakąś wadę która trochę może zniechęcać jeśli ma to być pierwsza broń za taka cenę :D

Posted (edited)

Autor chce grać zarówno w lesie jak i w bydynkach, czyli szybka zmiana sprężyny by się przydała. Wniosek: G36C Aresa 800zł/Boya 460zł i sprężyna SP80/90 do tego.

Popieram Aresa... i już masz dwóch, którzy wskazują Ci tę samą replikę. Edited by Powała
Posted (edited)

A replika G36C też wpadła mi w oko :D dobry jest zasięg i celność tej broni?

http://www.taiwangun.com/a-w-s-s-we-g39e-hard-kick-gas-blowback-type Co myślicie o tym modelu?

http://www.taiwangun.com/a-w-s-s-we-scar-gbb-type-with-open-bolt-system-desert

Jak możecie do wklejajcie linki ze swoimi typami :D

I to są repliki na green gas czy tylko rozdaj magazynka na green gas?

Edited by janex286
Posted

A ktoś z Was zajmuje się tuningiem replik i mógłby mi doradzić co można na początek wymienić, gdzie kupić przewody niskooporowe i końcówki itd? Tu macie moje gg 10275000. No i oczywiście po kupnie i pierwszej grze zdam relacje :)