corky Posted January 25, 2006 Report Posted January 25, 2006 a faktycznie te baterie z chinczykow bardzo dlugo trzymaja , widze ze nie tylko u mnie :) Quote
gertan Posted January 25, 2006 Report Posted January 25, 2006 Tak samo u mnie :) trzymała 4 strzelanki z rzędu i nie padła :) niestety bateria to ich jedyna mocna strona... :) Quote
corky Posted January 25, 2006 Report Posted January 25, 2006 jescze gdyby byly jakies 900 mAh i wiecej :D bo teraz to same 500 :P Quote
Westie Posted January 25, 2006 Report Posted January 25, 2006 jescze gdyby byly jakies 900 mAh i wiecej Jak Krakman jednak będzie sprowadzał XM8 jako bazę do konwersji, to w komplecie dają batkę 9,6V z jakimś przyzwoitym amperażem. Hm? Quote
macgyver Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 a faktycznie te baterie z chinczykow bardzo dlugo trzymaja To w takim razie mój chińczyk (M4a1 BOYI) jest wyjątkowo żarłoczny. Na trzygodzinne strzelanki muszę brać 2 baterie. Jedną w tym czymś co montuje się na szynę RIS (600mAh) i drugą w chłodnicy. I ledwie starczy na strzelankę. padła jako ostatnia. Wszystkie "markowe" AEGi zdechły wcześniej Westie! Ty pewnie się oszczędzałeś! :lol: Quote
BlackSun Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 *model: MP5A4 *firma: CYMA *przebieg: (z second handu) ja wywaliłem z niego jak na razie 1000 kulek *kulki: 0,12 (szit z zestawu) i 0,2 (bezszwowe z allegro) *cena: 80 PLN + transport *obserwacje: Naprawde ślicznie wygląda, ale... - Zasięg: i prawde powiedziawszy, to jest główna wada. Niesie na 20 -22m, a tak, żeby poczuć, to max 15. Mógłbym na strzelance napier***** z tego do ludzi i dopiero jakby zobaczyli, jak dostają, to by poczuli :lol: - Dwa magi: Hi - takie śliczne plastikowe pseudo naboje z niego wystają :luzik: . Wady: trzeba go od czasu do czasu "podkręcać", a jak Ci się kończą kulki, to nawet jak kilka zostaje, to nie podaje ich. Low - czasami, nie wiedzieć czemu, nie chce strzelać na singlu. Czasami strzela, więc nie wiem o co chodzi. - hop-up jest regulowany i to dość płynnie. jedyny z nim problem jest taki, że tylko przy ustawieniu pośrednim replika ma najlepsze osiągi jak dacie na min lub max, to z kulkami w locie dzieją się dziwne rzeczy - celność: a celowanie, to droga przez mękę. Jak się obeznasz z bronią, to kulka poleci tam gdzie chcesz, zeby poleciała. Jak nie, to wali w losowo wybranym przez siebie kierunku. Z odległości 5-6m trafia w czarne na tarczy wydrukowanej na kartce A4, ale lubi zaskakiwać, więc trafia czasem i poza tarcze :lol: Nawet kolimator nie pomaga. No może tyle, że wiem jakie kulka miała odchylenie. - dodatkowo dostałem tłumik, ale tłumik służy raczej do tłumienia kulki przed wyleceniem z lufy niż do czegokolwiek innego. *wnioski: replika... to dobra nazwa, bo o prawdziwych AEG powiedziałbym broń. Jak chodziłem ostatnio postrzelać do parku, to dzieciaki się śliniły, bo faktycznie wygląda fajnie. Dobry tylko jeśli reszta ekipy wyekwipowana jest w podobny sprzęt. komuś, kto ma CA lub TM bym nie wyskoczył, bo zanim ja znajdę się na tyle blisko, żeby trafić on 10 razy mnie zdejmie :strach: . Pozostaje oszczędzać na pożądnego gnata i mieć nadzieje, że dożyjemy :luzik: [ Dodano: 26 Sty 2006 11:28 ] Upgrade: włąsnie zje*** się selektor semi/auto. Jak rozebrałem, to dostałem czymś w oko :F Quote
kalach Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 Mam XM177B2 od DE, którego kupiłem za 99zł, ma już tydzień. Kulki 0.12 lecą prościutko nawet na dworze :) potem napisze jeszcze jakąś recencje :P (po strzelance). Quote
macgyver Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 Jak rozebrałem, to dostałem czymś w oko Też mi się to zdażyło w M4. To zapewne sprężynka od spustu... Quote
BlackSun Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 co kropelka sklei sklei ... :D zobaczymy czy żadna siła Choć niewątpliwie zaletą replik tego typu jest to, że można je próbować naprawiać i przywracać do działania terapią wstrząsową. Jeśli w MP5 firmy CYMA low cup nie chce strzelać w trybie semi, to trzeba załadować magazynek jeszcze raz i całością mocno potrząsnąć :lol: Quote
macgyver Posted January 26, 2006 Report Posted January 26, 2006 Dobry patent blacksun86. Sprzedaj to Marui. Napewno skorzystają :lol:. Ja też miałem problem z semi. Zazdroszczę temu sig 552. Mi właśnie potrzeba strzałów na semi a nie auto. W M4 sytuacja odwrotna. Zwalił się przełącznik trybu ognia i strzelał tylko na auto. Ale naprawiłem. Do tych tanich replik trzeba podchodzić z takim przekonaniem: "i tak już bardziej nie popsuje, więc trzeba spróbować naprawić..." Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Quote
gertan Posted January 27, 2006 Report Posted January 27, 2006 Też miałem takie problemy z magiem to mp5 ale jedyną jego zaletą jest to że jak się spieprzy to wystarczy nim porządnie przywalić w ściane i zazwyczaj wszystko wraca do normy :wink: Quote
maxavelli Posted January 27, 2006 Report Posted January 27, 2006 Dobry patent blacksun86. Sprzedaj to Marui. Napewno skorzystają :lol:. Ja też miałem problem z semi. Zazdroszczę temu sig 552. Mi właśnie potrzeba strzałów na semi a nie auto. To wyjmij plytke selektora i po sprawie, wtedy nie bedzie mialo jak przytrzymac i silnik po naciagniecu sprezyny nic nie zrobi az do nastepnego pociagniecia spustu ;-). Ja jutro rozkrecam ten plastikowy GB i wsadzam w niego czesci pozostale po moim WELLu R6 (prowadnica sprezyny, glowica tloka i sprezyna). Wrazeniami i zywotnoscia sie podziele ;-).. Quote
macgyver Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 To wyjmij plytke selektora i po sprawie Więc coś się zwaliło w gearboxie bo w takim razie jak wyjmę go i strzelę to powinien strzelać tylko na semi a dopiero jak się to przesunie to jest auto. Dobrze zrozumiałem :? :?: Quote
macgyver Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 To ja mam w takim razie gearbox zwalony :(. Czy to mocno szkodliwe? Czy przez to może cały napęd szlag trafić? Quote
corky Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 a co u ciebie jest nie tak??? masz na odwrot czy co?? :?: Quote
macgyver Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 jak wyjmę gearboxa i odpalę to wali na auto a jak "w rękach przesunę ten wypierdek od przerywacza to też auto 8O. A po złożeniu to selektor muszę przestawię pomiędzy semi a auto(M4). I tak nie działa bo jak się namęczę i ustawię wreszcie to semi na sucho bez ammo to jak włoż kulki to i tak jest auto :lol:.; To ja mam jakiś pokręcony gearbox! Jak to naprawić :?: Quote
corky Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 to masz cos tam chyba w tym styku , w tym siusku co sie przesuwa , moze cos sie zacielo tam :P Quote
macgyver Posted January 28, 2006 Report Posted January 28, 2006 Chole*a wie :!:. Niby wszystko działa płynnie. Jakoś sobię poradzę. Poczekam aż mi się calu gearbox rozchrzani i albo kupię nowy za 40 zl albo chociażby R6 z wella z metalem. Co do mojego postu opisującego owe M4 dodam, żę po około 20 rozbiórkach guna i innych czynnościach (otwieranie okien, kłódki do piwnicy itp.) połamał się śróbokręt dołączony do zestawu. Chylę czoła BOYI. Mało który wkrętak znanych firm narzędziowych by tyle wytrzymał :lol:. Quote
BlackSun Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 To chyba w życiu nie miałeś w rękach narzędzi Stanley'a. A teraz pytanie za 100 pkt. Kto mi powie na jakim dziale w kastoramie kupię rurke o wewnętrznej średnicy 6,0n gdzie n należy do <4;6>mm Quote
thor_ Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 Nie dostaniesz takiej rurki jak bedziesz miął szczęście do znajdziesz taką 5.95-6.00 a reszta to Twoja praca :P Quote
macgyver Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 :lol: Zrób tak jak ja. Weź sówmiarkę, ustaw na 6.04 i mierz każdą po kolei. We Wrocławiu dobry sklep jest na Bielanach. Powiem ci tylko tyle, że ja znalazłem to co chciałem w powyższy sposób 8). Quote
militarius5 Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 Model: M41 Firma: Double Eagle kulki: Bezszwowe z taniemilitaria.pl Sklep: www.airsoftguns.pl Wytrzymał: Nadal sie trzyma Przebieg: 200 kulek Stan: Piękny ;D Quote
macgyver Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 Eee... Za krótko :). Opisz chociaż osiągi. Quote
JIN5 Posted January 29, 2006 Report Posted January 29, 2006 Model: MP5A5 Firma: CYMA kulki: Bezszwowe z airsoftguns.pl Sklep: www.airsoftguns.pl Wytrzymał:NIe wytrzymał Przebieg: 20000 kulek Stan: BDB Kupielm go w październiku w Styczniu sie popsół:)Siadla zebatka:) i odlamala sie czesc od tłoka:) Quote
Recommended Posts