Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Steyr AUG

Firma: BOTH ELEPHANT (Chiny)

Kulki: <0,12 (te najtandetniejsze)

Zasięg: 15m

Wytrzymał: 5 strzelanek (3 miesiące)

Zalety: Solidne wykonanie jak na tani AEG (nie wliczając rączki która się urwała podczas padu), ciężar - 3kg, opakowanie (stylizowane na TM)

Wady: Niewielki zasięg, słaba bateria

Opis: To była moja pierwsza giwerka... Strasznie sie na nią napaliłem i w zasadzie nie żałuje zakupu. Zepsuła się ewidentnie z mojej winy, gdyż strzelałem tymi najtandetniejszymi kulkami. W końcu coś się w niej kompletnie rozwaliło i zasięg zmniejszył się do całych 5m.

Moja rada: Jeśli masz zamiar kupić jakąś tanią replikę, kup shotguna firmy Double Eagle

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Model:M83

Firma:Double Eagle

Kulki:Badziew,coś na wzór bezszwowych oraz bezszwowe STTI

Sklep:od kolegi z pola walki a on z allegro

Cena:na allegro-150pare zł od kumpla 70zł

Jak na razie przeżył kilka strzelanek i odziwo jest w super stanie :D naprawde jestem z niego zadowolony,zasięgiem może nie grzeszy (20-pare metrów) ale ogień zaporowy potrafi postawić :D

Jka na początek polecam

Pozdro gordon84

www.bunkereXplorers.prv.pl

p.s. myślę nad małym tuningiem (bedzie dobrze)

• 2 weeks later...
Posted

Model: XM177 Commando

Firma: Double Eagle

Kulki(przebieg): 2000 szitów, 2000 Double Eagle+1000 innych bezszwowych - wszystkie 0,12

Sklep: airsoftguns.pl

Cena: ok 140zł, zakupiony w grudniu '05

Niespodzianki:

*Okulary w zestawie to kpina - widoczność zerowa, dla przykładu: biegnąc sobie truchcikiem w lesie wpadłem na podwójny drut kolczasty, wiszący na wysokości pasa i piszczeli, bo okulary tak rozmazywały obraz, że nie miałem możliwości go zobaczyć 8O

*Rozpakowanie paczki: latarka niesprawna (żarówka) :(

*Pierwszy montaż dodatkowych pierdół: kolimator tutaj to wielka pomyłka - jest umieszczony za nisko, przez co muszka zasłania cały widok 8O

*Pierwsza mini-strzelanka: przednie mocowanie paska urwane, w rzeultacie tłumik połamany(tylko gwint mi został w lufie :? ) Gwint wyjąłem, w tłumiik i drugą lufę wstawiłem metalową rurkę, tak że wchodzi wgłąb guna, gwint dokleiłem, wszystko cacy...

*Rekreacyjne strzelanie w domu: zacięcie i zero reakcji na naciśnięcie spustu. Rozkręciłem. Okazało się że pękł jakiś 5-cio mm kawałek sprężynki/drucika. Powikłania: każdy strzał z single'a powoduje zacięcie, które likwiduję przez oddanie kilku strzałów na auto, lub gdy to nie pomaga - przywalenie piąchą w body :twisted: - zawsze pomaga.

*Przedostatnia strzelanka: wyrwane kable od włącznika lasera

*Ostatnia strzelanka: zgubiona atrapa rączki przeładowania, która to została wcześniej nadłamana przy rozbiórce guna (inaczej się nie dało :wink: )

Spostrzerzenia:

*Szybkostrzelność duża - tylko przy świeżo naładowanym aklumulatorze.

*Po oklejeniu lufy wewnątrz gripa taśmą (zaraz pod baterią), wstawieniu rurki metalowej w lufę zewnętrzną i zalaniu w lufę oleju silikonowego (aż bokami ciekło 8) ) zasięg wzrósł o jakieś 5 m. Taśma usztywniła też gripa, przez co już mi się ni majta na boki.

*Po sklejeniu 2 magów problemy z podawaniem kulek - są trochę za ciężkie. Problem znika po wyjęciu ciężarków.

To by było na tyle.

P.S.Może mi ktoś powie skąd wytrzasnąć żarówkę do tych cholernych latarek? Bo w standardzie są jakieś bezgwintowe dziwadła. :evil:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

ja czekam wlasnie na tego Colta Commando XM 177 wersja 2

ciekaw jestem ile pochodzi.... mam nadzieje ze troche sie nim pobawie... oczywiscie bez tuningu sie nie obejdzie bo chociazby celnosc w wersji fabrycznej jest imponujaca - strzela wszedzie tam gdzie nie celujemy ;)

Posted

sig sauer 552 firmy VB bateria dziala swietnie dluzej niz np mp5 czy m4

potrafi trzymac okolo 10 godzin ciaglego ognia :lol:

wywalilem z niego ponad 10000 kulek i dziala swietnie bez zarzutu 8)

strzelam bezszwowymi i szwowymi zaleznie od tego co sie trafi :P

zasieg 20-30m

50zl od kolegi niezaluje chetnie bym mu za niego doplacil drugie tyle

mam tez m4a1 lyse made in china i tu sa problemy

pekla wewnetrzna plastikowa lufa od uderzen kulek :(

zlamalem lufe zewnetrzna (naszczescie dalo sie skleic)

i ostatnio (patrz wczoraj) zlamalem kolbe u samej nasady bieglem w nocy po ciezkim terenie wywrocilem sie i trrrach kolba poooszla ale bede kleil 8) wywalilem z niego okolo 6000 kulek jeszcze mlodziak jest :)

zasieg 30-40m

120zl wysylka

Posted

Ruger (pistolet elektryczny z blowbackiem!)

firma: JLS

przebieg: nie wiecej niz 250 kulek

sklep: airsoftguns.pl

cena: 55zł

Spust połamany. :ściana:

Naprawiłem - jak nowe ;]

NIE kupujcie berła bez gwarancji!!!

• 3 weeks later...
Posted

Trochę wystrzelę z (innej) beczki stojącej obok beczki właściwej, za co przepraszam.. ale sam nie wiem gdzie to wpakować...Są "repliki" i "tanie repliki" (AEG).. a czy są "średnie repliki" ? Wymieniacie często z tego co zauważyłem MP5A5, czasem SD6 CYMY. Zastanawiam się również nad kupnem tej zabawki i jak wiadomo.. chodzi mi głównie o jej wytrzymałość.

Z tym że wymieniając gnaty nie piszecie jakie mają GB (zakładam, patrząc na ceny, że chodzi o plastiki ?). MP5SD6 można kupić "marną" i "niezłą" - takie odnoszę wrażenie. Ja myślę o takiej w granicach 350 zł, z metalowym GB (chyba v2, ale nie mam pewnosci bo gość co to rozprowadza sam nie wie...) Oczywiście chodzi o CYME. Czy ktoś z was może powiedzieć coś o stopniu awaryjności w tej replice ? zadzwięcze z dźwięczności ;)

Posted

Mig, musisz mieć potężnąwiedzę na temat wszystkich dystrybutorów, skoro to wiesz - szacuneczek ;)

http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=220 <- tu jest A5 za 425, u nas gość z Wrocka przyjedzża na giełde i sprzedaje takie za ok 350 zł. jest też SD6 ale o ile pamiętam Wella - z tym że ponoć flaczki są identico z CYMKĄ Droższą...

Jak ktoś wie jak się mają sprawy awaryjności (ponawiam) tych zabawak (dobra, w niektórych sklepach mogą być po 450zł ;) .. ważne że wiadomo o którego chodzi ;) ) - CYMA albo WELL - proszę o info, nadal dzwięczeć będę ;)

Posted

Dostałem pół roku temu shotguna z allegro za 69 zł (Cyma). Sprężynowy, full plastik. Strzelał zadziwiająco daleko (z 30 czy nawet 40 metrów bez problemu trafiałem w obiekt wielkości człowieka, choć producent deklaruje 20-30 metrów). Zdjąłem przyrządy 'celownicze', bo uniemożliwiały celowanie. Po kilku kilkunastominutowych sesjach strzelania do puszek oderwało się kilka części, ale po posklejaniu plastrem ( :D ) dało się strzelać.

Ostatnio rozleciał się zupełnie (z zewnątrz). Po prostu się połamał w czasie przeładowywania (a może to ja taki pudzian jestem :mrgreen: )

W sumie: jakby zsumować czas, w jakim go używałem, to kilka godzin.

link do broni: http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1133356747

• 4 weeks later...
Posted

Model: MP5A5 Well D-95

Firma: Well

Kulki: DE 0.12g

Sklep: www.airsoftguns.pl

Cena: 89zł

Mam go już jakieś niecałe 3tyg, był na dwóch strzelankach (po około 6h ). Zacioł mi się raz z mojej winy, bo mu żółte kulki zaaplikowałem. Ostatnio ułamała mi się blokada maga, ale sobię z tym poradziłem. Rozbierałem go żeby mu wymienić lufę na dłuższą, i przy okazji rzuciłem okiem na serce - GearBox ma się dobrze. A wystrzeliłem nim już ponad 2tys kulek.

• 2 weeks later...
Posted

Model: AK47

Firma: XL

Kulki: 0,12g

Sklep: Allegro

Cena:150 zł

Posiadam go już jakiś czas i narazie nie nawala. Jego główną wada jest mały zasieg:(. Wali na 15-20m. Jest to zestaw dobry dla początkującego. W zestaw wchodzi również:

- ładowarka

- okulary

- pasek na ramię

- kulki

- wycior

- ładownica

- magazynek uniwersalny(długi)

- magazynek drugi(któtki)

- no i oczywiście bateria

Posted

Model:AK 47

Firma:Umarex

Kulki: 0,2g

Sklep: alert.pl

Cena:169 zl

Ale lezy popsuty, bo sie spust zlamal... :ściana:

Kombinuje, kombinuje, ale jakos wykombinowac nie moge :F

A tak to calkiem calkiem - zasieg rozsadny ok. 20-25m

Tylko wkurzylo mnie to, ze 'to latajace po boku' jest niestety na stale i nie mialem przez to jak pasa nosnego od kalacha zamontowac i musialem go przerabiac mocno :/ Akurat do mojego modelu firma Umarex dolczyla zepsuty mag... Dzieki Bogu udalo sie naprawic (nie wiem jak spust :ściana:)

• 1 month later...
Posted

Przedstawiam trzy tanie aegi, z ktorymi mialem stycznosc.

1) Sig Sauer 552 (firma Double Eagle)

kupiony na poczatku czerwca 2006 roku. Magazynek miesci okolo 30 kulek. W zestawie dostajemy laser, pasek na ramie, latarke, kolimator, tlumik, raczke i gogle (od razu do kosza!). W zasadzie oprocz paska i raczki cala reszte mozemy sprzedac (haha, kto to kupi?), lub wyrzucic do kosza.

Waga wynosi okolo 1 kg. Wyglad dosc fajny, jak na taka cene. Skuteczny zasieg strzalu to jakies 10 metrow, calkowity - 15. Bron jest w posiadaniu innego usera i dziala. Nic sie nie popsulo, mimo ze gnat byl urzytkowany raz w tygodniu, po kilka godzin. Akumulator trzyma dosc dlugo.

oto linko do przedmiotu: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...m_PROMOCJA.html

Teraz kosztuje (w promocji ponoc hehe) 127 zl, ja go dostalem, za rowne 100.

2) Colt XM177 "Commando" (firma Double eagle)

Rowniez kupiony w czerwcu 2006 roku. Do momentu zauchwalej kradziezy dzialal bez zarzutu. Waga - nieco okolo 1,5 kg.

Magazynek miesci okolo 40 kulek.

W zestawie mamy wlasciwie to samo, co przy Sig Sauerze.

Wyglad slaby, nic specjalnego.

Osiagi: skuteczny zasieg strzalu: ok. 15 metrow, calkowity - okolo 20.

link do produktu: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...BESTSELLER.html

3) AK47 (firma Cyma)

chyba najlepszy z wymienionych przeze mnie aegow. Najlepszy, jesli chodzi o osiagi (ciut lepsze od Colta + hi-cap). Minusem jest krucha, a nawet bardzo krucha konstrukacja. Zlamal sie spust, po lekkim walnieciu w drzewo pekla kolba...O przeznaczeniu gratisow nie bede sie ponownie wypowiadal.

Wyglad znosny, ale nic szczegolnego.

oto link do kalacha: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...47_Legenda.html

uwaga! w opisywnamym przeze mnie kalaszu byl hi-cap, tu go nie ma.

• 2 weeks later...
Posted

Model:m4a1

Firma:boyi

Kulki: 0,12 mat ghosty z airsoftguns.pl

Sklep: airsoftguns.pl

Cena: 99 zl

przebieg : 2000 standart + 5000 + jakies pozyczane kulki 8-)

Kupiony jako karabin na poczatek ;D sluzy juz dobry miesiac

Przedwczoraj mi sie wylala bateria 1 w akumulatorze. Rozebralem usunelem baterie , obkleilem ... zostalo 7 i dziala jakos ;P

"czasami cos sie uda chinczykowi zrobic prawie dobrze..."

• 2 weeks later...
Posted

Model: M83

Firma: Orzełki

Kulki: 0.2g

Sklep: Airshitguns.pl (uwaga -- kurier GLS ma rzekomo problemy i dlatego paczka przychodzi ci po 1.5 tygodnia --- ale to chyba tylko specjalny kurier airshitgunsa bo reszta przychodzi normalnie)

Cena: 145zł

Stan: Sprawny

Sprzedałem za 119zł i próbuję zapomnieć ;)