Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Planuje zakup AIMS'a i jak bardzo dużo osób mam dylemat między Cymką a Boyem... Chce mieć AIMS'a i ew. z czasem go trochę przerobić zew. Pieniądze jakie chce przeznaczyć to ok 900zł. Bardziej skłaniam się ku Cymce, z racji, że ma odrobinę lepsze bebechy, mam spory kontakt z różnymi cymami i od razu posiada wygląd taki, jaki mi najbardziej pasuje (chodzi o oszynowaną rurę gazową i przedni chwyt - bardziej "drapieżny" wygląd). Lecz Boyec jest bardziej stalowy... a części zew można wymienić. Czytałem oba wątki, ale tak naprawdę za wiele informacji nie uzyskałem.

Z wątku RK-15 wynikło, że jest chyba nie udaną wersją rumuna i tu Boyec zwalił sprawę. A z wątku o Cymce... nie wiele więcej się dowiedziałem poza tym, że kolba jest mocowana praktycznie na stałe. W cymce pierwszą rzeczą byłoby wyłączenie ebb. A w RK musiałbym coś robić? Czytałem i słyszałem, że silnik w nich tyłka nie urywa...

Ogólnie cenowo wyjdzie mnie to samo. Zależy mi na jakości zew., kompatybilności z częściami zew różnych producentów oraz magami. Wewnętrznie dla mnie + ma cymka za silnik, ale prowadzi tylko tym. Za to RK ma + że jest w większości stalowe.

Proszę o wypowiedzenie się najlepiej ludzi, którzy posiadali te dwie repliki, lub mieli z nimi sporo odczynienia.

Dodam jeszcze, że replika będzie dosyć mocno katowana zewnętrznie, jak i wewnętrznie! Jestem ersoftowcem, który nie lubi zalegać i staram się jak najwięcej działać, więc replika nie może mnie zawieść - a nie raz się zdarzało, że repliki I klasy nie dawały radę, więc pora na coś niezniszczalnego, czyli Cymę lub RK :)

Pozdrawiam.

Yoogi