Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Replika strzela fajnie lecz problem tkwi w przeładowaniu.

Przeładowałem ją wystrzeliłem magazynek. Zamek zostaje w tyle ok wyciągam maga zwalniam zamek i spust no i właśnie spust odbija nadal. Nie zostaje w tylnej pozycji czyli replika cały czas jest przeładowana.

Jak naciskam na sucho dalej strzela. Tylko jak jest zablokowana to nie działa. Teraz nawet nie ma jak przeładować repliki :D bo nie idzie w sensie idzie ale sensu nie ma xD.

Miał ktoś podobny problem ?

Posted (edited)

ej sory, nie ogarniam o co Ci chodzi, moze jestem za bardzo zmęczony teraz. Mogłbyś to jakoś inaczej opisać? Może filmik?

P.S. Polecam stosowanie znaków interpunkcyjnych, to naprawdę nie boli ;D

Edited by MacKraw
Posted

Pociągasz zamek i betka jest przeładowana. Jak się wystrzeli kulki to zamek zostaje w tylnej pozycji. Zwalniam zamek i wyjmuje magazynek i do tej pory działa dobrze a teraz naciskam na spust a on dalej działa sam a powinien się zablokować. W tym momencie replika jest dalej przeładowana a nie powinna być. Spust dalej robi pełen cykl. Czyli wkładam maga i dalej strzelam bez pociągnięcia za zamek.

Posted

Wszystko jest jak największym porządku.

Tylko jak jest zablokowana to nie działa. Teraz nawet nie ma jak przeładować repliki :icon_biggrin: bo nie idzie w sensie idzie ale sensu nie ma xD.

Może to głupie pytanie, ale gdzie ty tu nie widzisz sensu ?

Posted (edited)

Eh dobra pisanie w locie jak się jest 5 minut na kompie efekty są.

Mniejsza o to już. Rozbiorę to i zobaczę co w trawie piszczy.

Edited by Brzuski
Posted (edited)

Ten model jes SA/DA - czyli bez naciągnięcia kurka (pociągnięcia zamka) też można strzekać, tylko spust ma wtedy dłuższą drogę. Nie ma w tym nic niepokojącego wg mnie. Chyba, że nie do końca rozumiemy opis problemu.

Edited by JarekPN
Posted

Eh dobra pisanie w locie jak się jest 5 minut na kompie efekty są.

Mniejsza o to już. Rozbiorę to i zobaczę co w trawie piszczy.

Narobisz sobie roboty z rozbieraniem i ponownym składaniem repliki. Z tego co zrozumiałem chodzi Ci o brak realizmu ( tj. brak potrzeby przeładowania po wymianie magazynka na nowy ). Jeżeli chcesz aby wymiana magazynka wyglądała w miarę realnie to zwalniaj zamek dopiero po włożeniu nowego magazynka. W replice nie masz potrzeby wprowadzania naboju do komory nabojowej przed oddaniem pierwszego strzału, więc gdy jest ona odbezpieczona to możemy traktować ją jak przeładowaną.

Ponadto po zwolnieniu zamka z pozycji tylnej, w replice pozostanie odciągnięty kurek a spust zatrzyma się w "połowie drogi" ( Single action ). Niestety w zabawce brakuje tzw decocera, więc do zwolnienia kurka i tak musisz oddać pusty strzał .