Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie wszystkich.

Poszukuję słuchawki z fonowodem oraz mikrofonu (taki jak w np. w CB radiach) zestaw ma być przeznaczony do krótkofalówki baofeng UV-5R 2M/70CM. Było by super gdyby można było kupić to razem w jednym sklepie. Przeglądałem już różne i mam parę na oku lecz chce zapytać o opinie innych ,funkcjonalność, jakość aby mieć porównanie. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Edited by karol5683
  • 2 months later...
Posted

Czy ktoś się może orientuje jaki przycisk PTT pasuje do tego radyjka? W sklepach jakich dotychczas byłem nie udało się dopasować żadnego wtyku do tego ustrojstwa.

Posted

i tu jest pies pogrzebany.

kabel do programowania baofeng wygląda tak

USB-programming-cable-for-BAOFENG-UV-5R-UV-3R-II-UV-3R-Plus-UV-3R-.jpg

Moja teoria - w gnieździe w radiu masz fragment wtyku kabla do programowania :)

Posted (edited)

UV-3R ma niestety ten problem, ze zależy jak go chińczyk złożył, generalnie to powinien działać z Yaesu Y2 lub Y3 ale nie wszystkie zestawy chcą się słuchać, kwestia drobnych poprawek elektronicznych, schematy są w internecie po wpisaniu zapytania w google.

Edited by mikunda
Posted

Do UV-5R pasują wszelkie akcesoria navcomma z wtykiem T, czyli Kenwood.

Moja rada - pchnij tą trójkę komuś bez specjalnych wymagań co do zestawu słuchawkowego i kup sobie nową UV-5R.

• 6 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Witam dołącze do tematu, posiadam radio UV-5R i zestaw PTT KENWOOD Z112 potrzebne mi zdjęcie rozebranego PTT a konkretnie kolejność przewodów, bo w moim zestawie nie działa mikrofon, moze to wina złego podłaczenia.

Posted

Witam dołącze do tematu, posiadam radio UV-5R i zestaw PTT KENWOOD Z112 potrzebne mi zdjęcie rozebranego PTT a konkretnie kolejność przewodów, bo w moim zestawie nie działa mikrofon, moze to wina złego podłaczenia.

szukaj przeróbki pod navcomma, baofengi śmigają na tych samych akcesoriach.

• 4 weeks later...
Posted

mam dylemat. Mianowicie posiadam taki oto zestawik - radio baofeng uv-5r , wtyk ptt z tactical typu tci i słuchawki comtac 2 także z tactical.

i tu właśnie pojawia się problem. Ledwo słychać komunikat na odbiorze i wcale nie można nadawać przez ptt.

wszystko nie ma więcej niż 2 tygodnie , więc może być uszkodzone od samego początku , bo nie były jeszcze w boju. poratuje ktoś ?