Regeneric Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Witam! Poniekąd dopiero zaczynam swoją przygodę z airsoftem (lecz nie trzeba mi tłumaczyć co to gearbox, czy magazynek mid-cup :P) i na swoją pierwszą, porządniejszą broń główną postanowiłem wybrać HK33 (widziałem też że był nazywany MP15). Co sądzicie o tym wyborze? Wiem że wielu zasugeruje bym wziął AK-47 CM.028, lecz niestety nie mam takich funduszy. Zapytacie: "Ale jak to? Przecież repliki są w podobnych cenach?". Otóż chodzi o to, że z pewnego źródła mam szansę zdobyć tę replikę za 100 zł :P. Wiem że na samym początku trzeba wymienić baterię, bo podobno jest dość prądożerna i starczy na ok 1 - 2h strzelania i to głównie ogniem pojedynczym. Czy to prawda? I co ogólnie sądzicie o tej replice? Pozdrawiam, Hubi.
Nitro Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 (edited) http://sprzedajemy.pl/karabin-szturmowy-replika-asg-hk33-m15-both-elephant-kulki-asg,7859017 O to ci chodzi? Po pierwsze replika już wiekowa. Po drugie używka. Po trzecie na 99% wywalisz hajs w błoto. Odpuść sobie, dołóż i kup nówkę na gwarancji. Edited November 2, 2013 by Nitro
Vaco Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Jeżeli to jest replika z ogłoszenia powyżej, to omijaj ją szerokim łukiem. Po tych zdjęciach widać, że jest strasznie zniszczona. Nie będziesz z niej zadowolony, tak przypuszczam. Poza tym, zrazisz się do ASG.
Tomek P-ń Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 HK33 BE to full plastik fantastik - stanowczo odradzam. Prawdą jest powiedzenie, że oszczędny płaci dwa razy.
arend Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 A kiedyś to była przyjemna replika. Tyle że kiedyś. A druga sprawa że leniu jeden wpisanie w szukajke i znalezienie tematy zajęło mi raptem 5 sekund http://forum.wmasg.pl/topic/34196-hk-hk33-metal-body-be/page__hl__%20hk33%20%20be
Regeneric Posted November 6, 2013 Author Report Posted November 6, 2013 Wpisałem i wywaliło mi M4 :P Ale już nie ważne. Kupiłem CM.028. Temat do zamknięcia.
arend Posted November 6, 2013 Report Posted November 6, 2013 Ale już kliknąć w podany link to ciężko było. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeech........................
Regeneric Posted November 6, 2013 Author Report Posted November 6, 2013 Kliknąłem. Tylko mówię co było jak sam szukałem.
Recommended Posts