Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad kupnem ESS XT albo Bolle Chronosoft chrokadesi i mam parę pytań :

1. Które z nich mniej parują ?

2. Czy podwójna szybka w Bolleach jest lepsza od pojedynczej w Essach ?

3.Czy napis na Essach nie przeszkadza ?

4.Czy są tak samo wytrzymałe ?

5.Czy pasje do nich maska typu stalker ?

6.Czy bolle są szersze w pionie niż Essy ?

7.Czy pod bolley da się założyć zwykłe okulary ?

8.Czy w tym przedziale cenowym są jakieś lepsze gogle ?

Linki:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_497&products_id=991&name=Bolle_Tactical_-_Gogle_Balistyczne_-_Chronosoft_II_-_CHROKADESI

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_497&products_id=7556&name=ESS_-_Gogle_Taktyczne_Tactical_XT_-_Black_-_740-0245

Posted (edited)

2. Podwójny wizjer zabezpiecza przed parowaniem.

Szczegółowo opracowany system wentylacyjny minimalizuje parowanie

3.... A widzisz swój nos? Jak się uprzesz to tak ale normalnie nie... no i tak jest z napisem.

Ja używam tych:

http://www.specshop...._ATOM_-_ATOAPSI

wchodzą pod nie okulary, więc możesz porównać.

Ja bym brał ess'y

Edited by LastSniper
Posted (edited)

Parowanie to mocno indywidualna sprawa. Zdaje się, że właśnie LastSniper pisał w jakimś temacie o Bolle Atom, że jemu nie parują. Posiadam te gogle i mi parują. Tylko, że ja jestem z tych co to się pocą i grzeją bardzo mocno.

Edited by MarekMac
Posted (edited)

A czy atomy wytrzymają miej więcej 500 fps z bliskiej odległości ? I czy są bardzo widoczne ( ze względu na ich niebieski kolor )?

Edited by Matkat
Posted

Testowałem z najmocniejszej dostępnej mi wtedy repliki (około 450fps) i jeśli mnie pamięc nie myli to został tylko ślad, który zszedł po wytarciu palcem. Jeśli chodzi o ich widoczność to nikt mi nie mówił żeby były bardzo widoczne w lesie.

Posted

A co to jest "standardowy wskaźnik fps" ?

Raczej nie, wątpię żeby polska maska posiadała balistyczne wizjery.

I słówko dotyczące gogli od mła.

Pamiętaj żeby ochrona oczu posiadała atesty. Dopiero taka ze 100% pewnością ochroni twoje oczy.

A żeby dobrać te które będą ci najlepiej pasowały jest jedna pewna metoda. Kopnąć się na strzelankę i poprosić żeby ci dali przymierzyć interesujące cię modele. Nie sądzę żeby był z tym problem.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Jak ktoś słusznie napisał- parowanie jest bardzo indywidualna sprawą i trudno jako główne kryterium podczas zakupu podawać właśnie to. Moim zdaniem dobrym wyborem w tym przedziale cenowym bedą ess'y,znajdziesz wiele pozytywnych opinii na ich temat.

Edited by alleStandard_pl