Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mianowicie w mojej replcie beretta gg104 nie zawsze wylatuje kulka i "strzela" samym gazem i nieraz magazynek się blouje i nie da się go wyciągnąć. Zauważyłem, że po każdym strzale śrubka do podkręcania hop up idzie w tył i do przodu jak zamek w replikach z systemem blow back i właśnie jak strzelam to idzie w tył i nie zawsze wraca wtedy właśnie nie strzela kulka i magazynek się blokuje i trzeba postrzelać samym gazem i wtedy wraca po chwili i strzela dalej kulkami i można wyciągnąć magazynek. Replikę mam jeszcze na gwarancji bo mam ją 2 dni ale nie wiem czy jest sens ją zwracać czy to przejdzie z czasem czy trzeba nasmarować.

Posted

Ja chciałem się podpiąć do tematu gdyż mam to znaczy miałem podobny problem i ją rozebrałem teraz choć ma prosty mechanizm to niepotrafię jej poprawnie złożyć gdy by ktoś był tak miły i wstawił kilka zdj. coś w stylu małego poradnika to bym był bardzo wdzięczny .

Posted

Drogą dedukcji doszedłem jak poprawnie złożyć nasmarowałem chodzi leko fajnie nawet lepiej niż wcześniej lecz dalej nie strzela pierwszy strzał słychać gas lecz kulka tak jakby się blokowała w hop-ie i następne strzały nic nie dają nawet kulek nie pobiera macie może pomysł jak sobie z tym poradzić ? :icon_cry:

Posted

sprawdz czy tzw. nuzzle jest caly (popychacz kulek w zamku, czasem nawet malutkie odprysniecie plastiku daje taki efekt) lub czy podajnik kulek w magu nie jest uszkodzony. Obie czesci w razie czego mozna wymienic. koszt 18 i 9 zl.

• 2 weeks later...
Posted

Podkręciłem hop up jak najmocniej (więcej się nie da) i cały magazynek wystrzeliwuje bez żadnego blokowania :icon_lol: + moc jakaś większa nawet jakby leciutki odrzut. Dorobiłem tłumik replika wygląda bosko.

• 2 months later...