Antek_243 Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Przeglądając asortyment sklepów ASG spotkałem się z granatnikami. O co w tym chodzi? Jak działają? Co dają i czy można je wykorzystać na polu walki? Quote
MarekMac Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Działają jak strzelba - wyrzucają z siebie naraz dużo kulek. Quote
arend Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Wiem że to strzelba ale chyba najfajniej ilustruje działanie airsoftowego granatnika. A tak ogólnie: - sam granatnik kosztuje (koszt średniej klasy to 3 stówki) - dobre niezawodne granaty też kosztują (średniej klasy to półtorej stówki sztuka) a przydałoby się ich mieć kilka. Ja mam trzy takie na 160 kulek każdy i czasami jest mało. - zużywają sporo drogiego gazu. - zużywają sporo kulek (ale można je karmić najtańszymi) - efekt użycia granatnika w polu jest raczej psychologiczny. Głośne puknięcie i chmura kulek skutecznych na około 20m - efekt w cqb lub na mniejsze odległości jest morderczy. Rzecz idealna do czyszczenia pomieszczeń i korytarzy. Najszybsze podsumowanie: trzeba mieć kasę. Quote
Recommended Posts