Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem tego typu ,że replika mi wypluwa kulki na kilka metrów a czasami po prostu wypadają z lufy. Regulacja Hop Up-a w ogóle nie działa. Rozrzut też kicha

Komora z lufą i gumką raczej są dobre bo sprawdzałem inny set i problem nadal występował no i poza tym sprawdzałem na wielu gumkach przynajmniej 4 i na każdej występował ten sam problem. Wcześniej takiego czegoś nie było dopiero po ostatnim złożeniu takie mecyje się stały.

Replika

G36CA

Komora Pro-Win Metal

Spring M150 Guarder nowy

Zestaw Bore Up Guardera

Silnik G&G strong

kable niskooporowe z mosfetem ab

Guma Czarna systemy /czarna ultimate/ zielona gg/ czerwona king Arms

Dystanser jest miękki normalny

Gdzie może leżyć problem. Po zaczyna mi brakować pomysłów a patrząc jak składałem gearboxa a robię to już nie pierwszy raz nie mam pojęcia.

Wcześniej wystąpił problem w formie problemu popychacza ale okazało się ,że sprężynki shs są ujowe. Oraz o dziwo musiałem trochę podpiłować bo dysz nie chodziła płynnie.

Takie wcześniejsze problemy wystąpiły i je "pokonałem " ale ten mie dobija do reszty

Posted

Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale ja efekt "wypluwania" kulek na 2-3 metry miałem przez dużą nieszczelność.

W moim przypadku była to pęknięta dysza - nieszczelność dysza-głowica cylindra, prawie tego nie było widać, leciutkie pęknięcie, a jednak.

Równie dobrze może to być nieszczelność cylinder-głowica cylindra, lub cylinder-głowica tłoka, skoro nieszczelność dysza-gumka wykluczyłeś.

Posted

Dyszy nie wymieniałeś? Ja kiedys kupiłem dysze do m4. Okazało się, że jest to dysza do m15. Róznią się długością o milimetry a efekt był identyczny jak u Ciebie.