Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam replikę z GB V.3 który nieco podkręciłem (spręzyna M140 guardera, dysza uszczelniona, uszczelka na głowicy tłoka typ U [cylinder zostawiłem standardowy]) gumka HU została wymieniona na gumkę do replik z zakresem 420-460fps Przy strzelaniu zasięg jest taki sam, a czasami nawet słabszy niż w mojej drugiej replice ze sprezyna M120, dodatkowo jest mało celna. Podejrzewam, ze bedzie to wina lufy precyzyjnej która też jest standardowa;/

A wiec moje pytanie:

Czy Waszym zdaniem to będzie wina tylko precki czy też jeszcze coś?

Dodam, że szczelnosć cylindra pomiedzy głowicą tłoka i cylindra jest bardzo dobra(jak zatkam palcem wylot głowicy cylindra to nie da rady wcisnąć tłoka do końca cylindra

Posted

Lufa czysta kulki G&G 0.20 i 0.25 rozrzut nie jest jakis strasznie duży ale czasami powtarzalnosć strzałów się różni. nieraz kulke wyniesie HU do góry a nieraz leci do dołu... i mówie o kulkach o tej samej wadze

Posted

Zrób test papierka - załaduj jedną kulkę do lufy, obróc replikę do góry nogami i w miejcu łączenia komory i GB połóż jakiś lekki papierek albo piórko - strzel. Jeżeli papierek pofrunie w przestrzeń to masz nieszczelność...

Posted

Jest nieszczelność lekka pomiędzy gumką a dyszą. Zeszlifuje popychacz dyszy, zeby dysza dochodziła dalej w głąb komory HU i jutro/pojutrze powinna przyjść nowa precka PDI zobaczymy jak to będzie działało ;)

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Posted (edited)

Czemu na M130 mam 480fps? Źle coś poskładane na 140 z 510 pwoinienes bez BU wyciągnąć i nie krytykujcie że nie...

Ale mowa tutaj o nominalnych wartościach sprężyny a nie wartościach jakie kto osiągnął. Jeśli jest to nowa sprężyna Guardera z nowej serii to ta sprężyna będzie dawała normalne wyniki a nie jak to kiedyś było zawyżane.

Zapraszam do lektury o sprężynach.

Edited by verb007
Posted

Zamontowałem precke PDI 6.01mm zmieniłem olej w cylindrze(poprzedni miał za dużą lepkosc i uszczelka na głowicy tłoka czasami nie wchodziła na swoje miejsce) jest jeszcze lekka nieszczelnosć pomiędzy gumka HU a dyszą zmniejszyłem to troche przez zeszlifowanie popychacza ale jeszcze troche tam ucieka trzeba bedzie zainwestować w gumkę G&G (teraz jest guarder)

Efekt całkiem niezły o wiele lepiej niż było, duży zasięg no i celność, niestety nie mam możliwości aby sprawdzić replikę na chrono ;/