Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi w żadnym temacie a z racji ze klękly mi zębatki w g36 umarex postanowiłem zapytać "specjalistów" obecnych na forum,ale do rzeczy...

Otóż posiadam taki zestawik:

Tłok poliwęglanowy MODIFY 14 zębów metalowych

Głowica cylindra Ver.3 - MODIFY

Aluminiowa głowica tłoka lct

okablowanie niskooporowe z mosfetem shark ab

Silnik Tornado F1 High Torque - krótki z gfc

Uszczelniona dysza metalowa shs

Bateria lipo 11

I tu moje pytanie:

Jakie zębatki i łożyska ?

Zastanawiam sie nad 16:1 shs i łożyska slizgowe z racji ze trwalsze,do tego dokupie prowadnice sprężyny metalową shs i springa 130-135

Powinienem zainwestować w podkładki czy umarex da radę?jezeli tak to jakie?

Dodam ze po montażu zebatek i springa chciałbym "delikatnie" podnieść osiągi i rof ale przedewszystkim zależy mi na trwałości zestawu...

Dzięki serdeczne i pozdrawiam

Edited by wolfman4101
Posted

To tak łożyska kulkowe SHS są dobre i tanie, zębatki możesz kupić nawet 13:1 Sam mam takowe i w połączeniu z m130 i silnikiem elelmenta na 11.1 daje ponad 30rps bez mosfetu. A jak nie to te 16:1 też będą bdb.

Posted

Jeszcze nigdy nie zajeździłem zębów SHS , a katowałem je na sp150 i rofie 20rps..za to "firmowe" klękły mi kilka razy.Mało tego nic im się nie stało podczas zacinki na tłoku z pełną stalową szczęką, także Lechu obudź się i przestań wierzyć swojemu serwisantowi ,że SHS to syf:).Jedne z najbardziej trwałych części jakie znam, no ale jak ktoś nie umie GB poskładać porządnie , to może mu coś tam klękło :P.