Leniwiec551 Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Witam Serdecznie! Ostatnio zainteresowałem się (bardziej) ASG i postanowiłem powoli wziąć się za kupno swojej pierwszej repliki trochę czytałem, patrzyłem i uznałem, że mimo wszystko potrzebuje jeszcze waszej pomocy, a dokładniej mam problem w wyborze pomiędzy tymi dwoma replikami g36c: *JG608 *Boyi G-001 zastanawia mnie, która z tych replik jest lepiej wykonana i lepiej strzela (?), w dodatku mam pytanie co do wrażeń z Blowback w replice od Boyi. Moje kolejne pytanie, słyszałem że stockowy akumulator w tych replikach jest nic nie wart i najlepiej od razu wymienić go na jakiś inny, pytanie Jaki? Przyznam, że nie mam o tym bladego pojęcia i nie chciał bym kupić za dużego, za słabego itd. Ostatnie moje pytanie brzmi: jeśli już do wszystkiego dojdziemy to jaki waszym zdaniem jest najlepszy sklep by to kupić, gdy czytałem różne tematy to doczytałem się że w sklepie gunfire są wadliwe wersje Boyi G-001, co wy o tym sądzicie? Mam nadzieję, że moje pytania są możliwie zrozumiałe i nie naruszają Regulaminu. Z góry dziękuje i Pozdrawiam! Quote
polskiniko Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Nie tyle akumulatory są złej jakości, co ładowarki dodawane do replik potrafią wykończyć baterię :) Quote
Leniwiec551 Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 Ale mimo to warto inwestować w nowy akumulator? No i oczywiście kupić lepszej jakości ładowarkę Quote
arend Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Zdecydowanie lepiej zmienić kolejność. Najpierw dobra ładowarka a potem w razie konieczności batka. A ebb to bzdet. Quote
AREK99999 Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Jeśli chodzi o replike to spójrz na to http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html#login_popup To samo co JG608 tylko tańsze sam będe je kupywał(i zaoszczędzisz na gumke hop-up lub paczke kulek :icon_lol: ) Quote
Tomek P-ń Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 (edited) A ebb to bzdet. Może i bzdet ale zawsze dodaje to +10 do lansu :icon_wink: Z chińskich replik G36 najbardziej polecane są modele JG. Zgodzę się też z arendem, że najpierw należy kupić ładowarkę, a potem baterię. Z ładowarek mogę polecić IMAX`a B6, który nie bez powodu jest podrabiany przez wielu producentów. Ja operuję na klonie IMAX`a B6, jakim jest PowerBean MAJOR, i póki co chwalę go sobie mimo dość "wątpliwej" reputacji nieistniejącej już firmy PB. Jeśli chodzi z kolei o baterię, to można w spokoju założyć, że pakiet LiPo 7,4V 1200 mAh o współczynniku C wyższym/równym 15 da radę w niemodyfikowanej replice. Pisząc w skrócie współczynnik C to współczynnik rozładowania mówiący o tym jaki prąd (w amperach) może podać pakiet np dla powyższego pakietu jest to 15C x 1,2Ah = 18 A, co dalej mnożąc przez napięcie pakietu daje nam maksymalną moc repliki w zakresie ~133W EDIT: Jeśli chodzi o replike to spójrz na to http://gunfire.pl/pr...tml#login_popup Gwoli informacji produkty GFC to przemianowane produkty JG, o lepszej kontroli jakościowej, i mniejszym rozrzucie pomiędzy egzemplarzami. Edited October 20, 2013 by Tomek P-ń Quote
Leniwiec551 Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 (edited) Czytałem kiedyś że podobno G36C od BOYI jest lepsza jakościowo od JG, czyli to nieprawda? Chyba zaryzykuje i kupie BOYI, wole zaryzykować i (może) mieć coś lepszego od JG, a GFC jest rebrandem JG, a chińczyka chińczyka boje się brać. PS: Nie ma jakiś tańszych sensownych ładowarek ? Edited October 20, 2013 by Leniwiec551 Quote
Leniwiec551 Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 Okej z racji iż po poprzedniej edycji nie mogę znów edytować poprzedniego wpisu napisze w nowym wpisie. Postanowiłem iż zakupie replikę Boyi g-001 do tego od razu dokupię sobie pakiet 4000 sztuk kulek 0,25g od P&J (Oba produkty ze strony www.Taiwangun.com) i jeszcze ładowarkę SkyRC iMAX B6 która mam nadzieję będzie oryginalna :icon_razz2: (ze strony sklep.skyrc.pl). Razem cały zestaw wraz z kosztami wysyłek wyjdzie mnie ok. 625 złotych. Waszym zdaniem to dobry sprzęt na rozpoczęcie swojej zabawy? Pozdrawiam! , Quote
arend Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Zaryzykuj kupno słownika albo korki. Będzie większy pożytek. A w temacie ładowarek to zajrzyj do odpowiedniego działu. I jak do tego dołożysz atestowaną ochronę oczu będzie dobrze. A tak przy okazji kup jeszcze rękawiczki z pełnymi palcami i nakolanniki. Na początek mogą być jakiekolwiek. Quote
Recommended Posts