jarni5 Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Witam. Poczytałem nieco o kolimatorach i po długich zastanowieniach zdecydowałem się na ET552. Na rynku spotkałem 2 ciekawe dla mnie oferty tych kolimatorów ( a raczej ich replik): 1) http://azteko.pl/celownik-kolimatorowy-typ-holo-552-black-p-4638.html 2) http://wmasg.pl/pl/consignment/show/494874 Czy jest jakaś wyraźna różnica pomiędzy nimi ? Na korzyść 1 przemawia dla mnie fakt, że jest on na azteko.pl, z którego jutro będę robił zakupy + nieco niższa cena. Drugi za to rzekomo jest od sprawdzonego "dealera". Który z nich będzie lepszy pod względem wytrzymałości i dokładności? Pozdrawiam. Quote
Fishbonee Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 I to chinczyk i to drugie też chinczyk, ale na pewno wytrzymalsze niż chinczykowe aimpointy ;). Mam 552 od tomkapl i wykonanie jest świetne, jedynym (dla mnie) minimalnym minusem jest niezgodność znaku celowniczego z oryginałem. Quote
jarni5 Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 Czyli, że ten z azteko niewiele się różni i dałby rade? ;] Może się wypowiedzieć jakiś użytkownik tego koli z azteko? Quote
lech Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 (edited) Znajomy używa 552 z azteko. Odbierałem dla niego paczkę i pobawiłem się nim trochę. Wykonanie jak na chinola w takiej cenie naprawdę w porządku. Znak celowniczy jak w oryg., regulacja natężenia podświetlenia jak i dwa jego kolory, działająca regulacja w pionie i poziomie. Uważam, że to świetna opcja do repliki jeśli nie masz parcia na oznaczenia wersji palnej :icon_wink: edit: warto oczywiście dodać, że zasilanie 2x AA pozwala na pełen luz w użytkowaniu ;) znajomy bardzo sobie chwali a używa go już dłuższy czas. Edited October 20, 2013 by lech Quote
jarni5 Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 Dzięki wielkie ! Na taką odpowiedź czekałem ! Quote
Recommended Posts