Cooper Posted October 11, 2013 Report Posted October 11, 2013 (edited) No więc zamówiłem powyższego glocka i pełne wyposażenie do niego. Niestety, dowiedziałem się iż gaz dojdzie nieco później, więc nasuwa się pytanko - jaką moc osiąga strzał bez niego, oraz czy jest to generalnie możliwe. Drugie pytanko - ile mam go władować, gdy mi już przyślą - nie chcę nic schrzanić. Edited October 11, 2013 by Cooper Quote
PiPERo Posted October 11, 2013 Report Posted October 11, 2013 Replika na gaz i chcesz z niej strzelać bez niego? Nie,nie da rady strzelać bez gazu. Ładować gaz do magazynka tak długo aż przestaniesz słyszeć że się do niego przelewa, 2-4sec przeważnie wystarcza. W instrukcji będziesz miał w jaki sposób. Quote
Cooper Posted October 16, 2013 Author Report Posted October 16, 2013 Trochę odświeżając, dziś doszło wszystko. Ładowałem gazu 2-4 sekundy jednakże na marny czas to starczało - jeden, ewentualnie z kawałkiem drugiego magazynka(20 kulek). Gdy próbowałem trochę dłużej, gaz cały czas się przelewał wciąż lecz miałem uczucie że jest go ponad miarę. Do ilu sekund można ładować tak 'na styk' i na ile mi to starczy oddania strzałów? Quote
arend Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Jedno załadowanie gazem w sprzyjających warunkach powinno starczyć na dwa magi kulek. Półtora maga to standard. Oczywiście ilość wystrzelonych kulek zależy od wielu czynników (np temperatury, ciśnienia w butli, jakości i marki gazu) Ładuj gaz 2-3 razy po 3-4 sekundy. Quote
Cooper Posted October 16, 2013 Author Report Posted October 16, 2013 No dobra, jeszcze jedno pytanko odnośnie gazu - w magazynku mam taki przycisk, który po przyciśnięciu syczy. To jest ulotnienie gazu, czy coś, o czym nie wiem? Quote
arend Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 W to miejsce uderza zbijak uwalniając porcję gazu podczas strzału. Owszem można w ten sposób opróżniać magazynki ale może to skutkować zamrożeniem i zniszczeniem uszczelek. Odpowiedzi na kolejne pytania dotyczące eksploatacji replik gazowych znajdziesz w dziale dotyczącym replik gazowych. Quote
Recommended Posts