Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Z tym konkretnym pokrowcem nie miałem od czynienia, ale parę lat temu bardzo podobne albo takie same miało pół mojej ekipy.

Szkoda pieniędzy.

I nerwów.

O ile szycie było znośnie trwałe, a nylon się nie rozłaził (za bardzo), o tyle plastiki pękały, a zamki błyskawiczne zdychały jak komary po podwójnej działce Muchozolu. Jakoś tak po paru miesiącach przedstawiało toto sobą obraz nędzy i rozpaczy.

Kup coś lepszej marki. albo pokrowiec na wiatrówkę. Albo wręcz futerał wędkarski, jeśli ma być tanio i w miarę solidnie...

Tak naprawdę pytanie brzmi - ile pakunków chcesz ze sobą nosić w drodze na strzelanie, jak daleko będziesz je nosić, i jak bardzo trzęsiesz się o swoją replikę w trakcie jej transportu. No dobrze, to były 3 pytania. Dodam jeszcze czwarte - czy chcesz zostawiać za sobą wszystko, kiedy na strzelance ruszasz do lasu?

Posted

Wiesz, przeszedłem całą gamę sposbów transportowania repliki. Od worków na śmieci po plastikową walizę z ABSu wykładaną gąbką.

Obecnie jestem zdania, że nie ma to jak miękki worek, na tyle, żeby ukryć spluwę przed okiem postronnych. A jest lekki i kiedy nie jest potrzebny, latwo go zwinąć i schować.

• 5 weeks later...
Posted

nie wygląda tak źle to co zalinkowałeś, ja mam gorsze badziewie (idiotycznie umieszczone paski do mocowania repliki w środku) i jakoś daje radę, replika, magazynki, kolimator, bateria, kulki i narzędzia, wszystko w jednym miejscu da się przewieźć

Posted

Errhile: to w takim wypadku faktycznie może to być niewygodne i wygrywa miękki worek. Tym bardziej, że taki pokrowiec fatalnie się nosi - czy na ramieniu, czy w dłoni. Na plecach nie przewiduję, bo pewnie jest drugi plecak, gdzie leży szpej. :)

Posted

Ja od dawna troczę worek z repliką na plecaku.

Worek ze szpejem (chest, pas z kaburą i nakolanniki) w garść, i naprzód (od jakiegoś czasu chodzi za mną pomysł dorobienia do worka na szpej pasa nośnego. A raczej odpowiednich mocowań, żeby pas nośny od repliki przyczepiać :)).