Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam :D

Zawitałem na stronkę miwo i znalazłem taką kamizelkę

http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,620/KAMIZELKA-MODU-OWA-P-S-P-B-2

(szukałem nie znalazłem tematu)

Jakość miwo jest spoko z tego co się orientuję ale jak jest z tym konkretnym egzemplarzem daje rade? Miał ktoś kiedyś z nim do czynienia? No bo ja powiedzmy nie kocham tych wszystkich rzepów i zabaw z nimi szczególnie jak jestem zmęczony po strzelance itd... a możliwość dopięcia czegoś na bokach wydaje się być dobrym pomysłem :)

Pozdro :)

Posted

Ta kamizelka nie ma chyba ani jednego rzepa. A z tym konkretnym egzemplarzem (w domyśle - tym, który zakupisz) to nie wiemy jak jest bo go pewnie jeszcze nie uszyto, chyba ze chodzi ci o ten konkretny egzemplarz ze zdjęcia. Kamizelka jak kamizelka, wielkiej filozofii w niej nie ma. Miwo od dłuższego czasu już szyje poprawnie więc do szycie nie ma co się przyczepiać

Posted

Nie na razie nie zamierzam kupować ale się powoli przymierzam :D

Wiem trochę nie precyzyjnie napisałem :) Chodziło mi o to że nie jestem za dużym zwolennikiem systemu kamizelek jak np: Kruk gdzie tak jak w standardowej kamizelce jest system rzepów które trzeba odpiąć aby się uwolnić z kamizelki, może ich dużo nie jest tylko 2 ruchy w zasadzie ale ja wole chyba klamry:)

Myślę że raczej płyt nosił nie będę :D Chodziło mi konkretnie o ten egzemplarz czy go ktoś miał jak z wygodą odpinania klamer w tym miejscy itd:)

Posted

Strasznie dziwny jest ten plate. Dla wygody użytkownika te klamry pasów łączących panele winny być z przodu. Bo jak to zakładać czy zdejmować?

A w przypadku braku płyt (nawet karimatowego wypełnienia!) to będzie dramat, dyndająca szmata.

• 4 months later...
Posted

Strasznie dziwny jest ten plate. Dla wygody użytkownika te klamry pasów łączących panele winny być z przodu. Bo jak to zakładać czy zdejmować?

A w przypadku braku płyt (nawet karimatowego wypełnienia!) to będzie dramat, dyndająca szmata.

Wiem, że odkopywanie tematu trochę, ale odnośnie Twojej uwagi o wygodzie użytkowania. Masz rację. Od niedawna jestem posiadaczem tego plate carriera i o ile wypięcie to nie problem, to zapięcie tego na mundur polowy+gore+maskałat jest cholernie trudne i niewygodne (często przydaje się pomoc). Jak dla mnie dłuższe pasy do klamer rozwiązałyby problem, bo luźne zapiąć nie jest już tak trudno, ale paska nie starcza i klamry notorycznie wypadają. Na przód raczej trudno przenieść z uwagi na obecność kieszeni na boczne wkłady e-sapi oraz w mojej konfiguracji ładownic a także kieszeni cargo.

• 2 weeks later...