Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, chcialbym wymienic lufe w moim Glocku 18c. Mianowicie chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś próbował tego tuningu z lufą z castoramy (np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55179670), gdyż mam pewne obawy bo po wrzuceniu kulki do rurki ona nie chce lecieć w dół- dopiero przy mocnym dmuchnięciu kulka wylatuje z owej lufy, więc czy system Hop-Up bedzie działal w tak wąskiej rurce??? Prosze o odpowiedź i możliwe porady. Pozdrawiam.

Posted

W tym wypadku musisz wziąć iglaka lub inny drobny pilniczek i przypiłować w miejscu zacinania się kulki, może wystarczy tylko przeczyścić wyciorem i przesmarować. Wiem, bo też miałem podobne problemy. A co do hop-up'a to można go śmiało robić, musisz tylko wypiłować odpowiedni otwój przy końcu lufy i nałożyć gumkę, ale jak dla mnie to dość trudne.

edit by MeDi - pisze się wziąć 3/4 forum pisze z błędem - z kąd wam się to wzięło :?: :o

edit by vooyas - pisze się skąd :P

Posted

dzięki za pomoc, a co do Hop-upu to dam lufe do tokarza, żeby zrobił mi takie samo nacięcie jak na oryginalnej lufie i wszystko powinno działać :)