Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Właśnie rozłożyłem mojego glocka gdyż po zaimplementowaniu nowej bateri li-po nie chciał zapalić a niestety na starym ale dobrym ni-mh'u też nie. Po oględzinach stwierdzam że nie da sie uratować silnika.

Z tego co przeczytałem z polecenia wujka G. dowiedziałem sie że wystarczy wymiana na nowy co mnie jednak nie satysfakcjonuje.

Czy ktoś ma jakieś informaje o kompatybilności jekiegoś nieco lepszego silnika?

Jeśli nie to gdzie mogę dostać podobny?

p.s.

Generalnie jeśli sie nie uda nic ustalić a ktoś ma resztki glocków to chętnie nabędę silnik może dwa.

Posted (edited)

dlaczego uważasz że nie da się odratować silnika? oderwane blaszki,wypalone szczotki czy spalone uzwojenie?

edit:

na oko [nie rozbierałem repliki tylko mierzyłem przez otwór w cm.122-gb ten sam] wychodzi mi że taki może pasować http://www.graupner.de/en/products/5c5b118e-afc6-4ee2-b03a-c3f2e91947c1/3306/product.aspx

ale wymierz sobie i napisz tutaj czy spasuje

Edited by mk8539020
Posted (edited)

Nie do odratowania bo się spaliło uzwojenie(capi jak...) i uszkodziłem jedną szczotkę.

Sprawdziłem wymiary i pasowałby idealnie, dałoby sie doszlifować wał ale jedynie martwi mnie to że oryginalnie jest tzw. D ale chyba pilnik da rade.

Pisze że nie ma ale spróbuje coś ściągnąć przez dealera, nabliżej akurat mam w Bytomu.

Dla potomnych: http://www.graupner.de/en/service/dealer-search.aspx

Edited by AKTG
Posted

Możecie mi mówić dużo ale i tak skończyłem tylko liceum więc parametry techniczne do mnie nie przemawiają.

Jedyne co byłbym w stanie założyć to to że ten z mniejszymi obrotami i większym napięciem jest mocniejszy, czyż nie?

W takim razie będę musiał napisać jeszcze raz do mojego deaera.

• 2 weeks later...
Posted

Potwierdzam że silnik Graupner SPEED 300 7,2V jest odpowiedni i działa prwaidłowo. Polecam.

Jeszcze jedna podpowiedź, jak tylko go wyciągniecie z pudełka podłączcie do niego prąd tak żeby sobie pochodził przez chwilę, szczotki muszą się dotrzeć bez obciążenia.

Posted

Nieco ponad 8 rps na naładowanej bateri, przy czym zaznaczam że mam li-po 7,4 uklejone przeze mnie.

Nie ma dużej różnicy, ale ciesze sie że działa.

I tak najważniejsze że w kilka sekund magazynek jest pusty :D

• 2 years later...