Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Jestem zielony w temacie i chciałbym kupić swoją pierwszą replikę tylko oczywiście nie wiem jaką i licze że mi pomożecie :) Replike bym chciał kupić w cenie 500-700 zł

No i oczywiście pasowało by kupić akcesoria Ochraniacze, gogle, mundur i co tam jeszcze trzeba.

Czekam na propozycję i z góry dziękuję za pomoc :D

Posted

AKM cymy (048M), ak74 cymy (040), M4 cymki, G36 JG (gfc to samo więc wybór należy do ciebie), AK boyi wersje tylko SW. Do tego uvex i-vo (40zł) + wz 93 ripstop (ok 200zł ) + jakieś buciki zestaw na początek jak się patrzy. :D

Posted

Arek poleca wz.93 ripstop, ponieważ mu się podoba. :D

Od siebie polecę Flecktarn lub DPM, ponieważ są tanie i dobrze maskują. Od Ciebie zależy, czy chcesz używany, czy nowy.

Sprawdź też PW. ;)

Posted (edited)

Poleciłem wz93 ponieważ jest dużo grup AS wymaga właśnie takiego umundurowania, zaś bardzo mało jest grup w flectarnie. Ripstop ze względy jak zwykłego bawełnianego założysz podczas deszcze robi się ciężki i długo schnie, a ripstop dużo szybciej.

Edited by arek2xl
Posted (edited)

Kałachy/G36 Boya, najlepiej SW, np AKMS, dziwne AK, AKS-74U Replika: na start wymieniasz gumkę na silikonową (35zł), uszczelnioną dyszę(30zł), kable niskooporowe (7zł)+smar miedziany na styki. Zasilanie: LiPo Turnigi Nano-Tech 11.1/7.4V 1300 mAH "stick" (maks 80zł) pod dekiel, ładowarka do lipoli (około 50zł). Mundur: flectarn flecktarn und noch ein mal flectarn (maks 100zł). Gogle: uvexy, można z okularami, polecam (60zł). Pas, szelki, ładownice: z demobilu, BW, NVA lub LWP/WP, są tanie i dają radę. Ochrona na japę (60zł), ząbki wolisz zachować.

Edited by Ryzbor
Posted

Poleciłem wz93 ponieważ jest dużo grup AS wymaga właśnie takiego umundurowania, zaś bardzo mało jest grup w flectarnie.

Nie wiem w której części Polski się strzelasz, ale flecktarn to jeden z najpopularniejszych mundurów wśród polskich asgejów

Ripstop ze względy jak zwykłego bawełnianego założysz podczas deszcze robi się ciężki i długo schnie, a ripstop dużo szybciej.

A tu się zgadzam, bawełniak to tragedia :D

Ogólnie chodziło mi o to, że inny mundur można dostać znacznie taniej niż 200 zł za wz 93 ripstopa. Ale skoro lemanowi pasuje wz 93 to ok :)

@Ryzbor

To dziwne AK to jest AK-105 :*

Posted

Kałachy/G36 Boya, najlepiej SW, np AKMS, dziwne AK, AKS-74U Replika: na start wymieniasz gumkę na silikonową (35zł), uszczelnioną dyszę(30zł), kable niskooporowe (7zł)+smar miedziany na styki. Zasilanie: LiPo Turnigi Nano-Tech 11.1/7.4V 1300 mAH "stick" (maks 80zł) pod dekiel, ładowarka do lipoli (około 50zł). Mundur: flectarn flecktarn und noch ein mal flectarn (maks 100zł). Gogle: uvexy, można z okularami, polecam (60zł). Pas, szelki, ładownice: z demobilu, BW, NVA lub LWP/WP, są tanie i dają radę. Ochrona na japę (60zł), ząbki wolisz zachować.

Dzięki za dobranie ekwipunku :D Ale co do AK to raczej nie chce nic z tych rzeczy, myślę bardziej o jakieś M4

Posted

Poleciłem wz93 ponieważ jest dużo grup AS wymaga właśnie takiego umundurowania, zaś bardzo mało jest grup w flectarnie.

Nie wiem w której części Polski się strzelasz, ale flecktarn to jeden z najpopularniejszych mundurów wśród polskich asgejów

A dodatkowo myślę, że więcej jest grup bez regulaminu mundurowego lub wymagających mundurów innych niż Wuzet niż tych, które wymagają Wz. 93.

Posted (edited)

Specna Arms, Cyma, Evolution Airsoft, G36C Boyi-Dboys, jakiekkolwiek AK boyacza full sztill+drewno. Na portalu są testy emek Cymy,Evolution Airsofti GFC, SCDTV zrobiło recenzję replik Specna Arms, a na forum poszukaj sobie o kałachach i G36c. No i jest jeszcze G36c Aresa za 799zł.

Edited by Ryzbor
Posted

Zamiast G36c Aresa można kupić G36c z Boyi, jakość wybitna jak na chinola, a wykonanie świetne. Z tym że od razu trzeba dorzucić 60 zł na porządnego li-po.

Posted (edited)

Polać. Chyba bardziej się opłaca Boyacza niż Aresa brać, bo za te 400zł można niezły tuning zrobic, oczywiście chodzi o dopieszczenie GB a nie pierdyliard fps by leczyć kompleksy. LiPo to do G36C Turnigy Nano-Tech 1600 mAH 11.1v/7.4V.

Edited by Ryzbor
Posted

chodzi o dopieszczenie GB a nie pierdyliard fps by leczyć kompleksy

A co ci dopieszczenie GB ja fpsów nie zwiększysz? Będzie miał ładniejszy dźwięk? A może ładniejszy kolor?

Do lasu 400 fps minimum, tak pod 450 idealnie.

Posted

o rly? sporo biegałem ze szturmówką co miała 366 fps i uważam, że to wystarczy. Nawet w kontakcie z replikami na wypasie. Również uważam że opłaca sie brać Giete od Boyi.

l_isek, pomyślmy co mi może dać dopieszczenie gb bez zwiększania fps... na przykład 28 rps :)

Cóż, niektórzy sobie cenią również ładnie pracujący gb, a innym wystarczy charcząca jak gruźlik plujka.

Posted

Ok o rofie nie pomyślałem, ale w lesie ważniejszy jest zasięg. Na zbyt dużym rofie zbyt szybko traciłem magazynki;)

Są ludzie co biegają i 350 fps, ale to wymaga sporych umiejętności, w większości przypadków liczy się zasięg i szybka kulka.

Posted

Ja biegam z mp5 330 fps'ów w lesie i nie płaczę. Zamiast dowalić googole fps'ów można np. zainwestować w porządną komorę

hop-up, lepsze zębatki, porządną baterię i ładowarkę, odpowiedni Bore-up i dobra dysza. Potem kwestią tuningu będzie tylko wymiana sprężyny. Przypominam, że zmiana sprężyny w G36c z Boyi trwa aż 20 sekund. Żeby to zrobić wystarczy złożyć kolbę, więc fps'ów to sobie będzie mógł wpakować ile i kiedy dusza zapragnie.

Zapewniam cię, że jestem w stanie pokazać wiele replik 350 fpsów o zasięgu o wiele większym od 430 (mówie o maksymalnym). I nie liczy się zasięg maksymalny tylko skuteczny, a to dwie różne bajki.

Strzelając się jestem świadomy, że mogę dostać z 10m z 450 fpsów, ale mi tyle po prostu nie potrzeba. Najważniejsze, to dobra ochrona twarzy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...