Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

rozważam kupno nowej m4 i mam problem z wyborem

w grę wchodzi replika Specna Arms

gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html

replika G&P

http://www.asgshop.p...ukt.php?id=4882

oraz replika WE

http://gunfire.pl/pr...-WEA001AEG.html

w replice od razu został by zamontowany bore-up, m130, ascu (wiec replika powinna mieć działający bolt catch) i ashu. Replika powinna nie mieć luzów

I tu pojawia się pytanie który karabin wybrać

G&P są ponoś najlepsze na rynku ale nie mają działającego bolt catcha za to mają bicia ostrego odpowiednika

Specna Arms są stosunkowo nowe i nie wiadomo czego się po nich spodziewać (ale mają działający bolt catch i szybką wymianę sprężyny)

i WE które ponoć dorównują G&G mają działający bolt catch i automatyczne zwalnianie sprężyny.

Którą replikę polecacie ?

Edited by ahmed91
Posted

Ja polecam GP. Mialem tansze chinczyki(boyi,jg), mam teraz gp i roznica jest naprawde wielka.

Zew. wysmienite wykonanie, osiagi dobre i mala awaryjnosc. Jeszcze nie mialem z nia problemow.

Luzow to nie ma w ogole ;)

Posted

dzie

Ja polecam GP. Mialem tansze chinczyki(boyi,jg), mam teraz gp i roznica jest naprawde wielka.

Zew. wysmienite wykonanie, osiagi dobre i mala awaryjnosc. Jeszcze nie mialem z nia problemow.

Luzow to nie ma w ogole :icon_wink:

A ja miałem 2szt G&P w jednej ośka poszła po 2 tyś kulek, druga z niebieską komorą tragedia kupujesz replikę za 1100zł aby wsadzić M120 trzeba 200zł zainwestować.

Teraz mam GFC S-System i wystarczy dać gumkę lepszą, a przebieg z 90t kulasów na m140 reszta stock.

• 3 weeks later...
Posted

Z powyższych linków tylko Specna Arms jest dostępna. Jako posiadacz G&P mogę polecić replikę. Dziś jednak bardziej zainteresowałbym się produktami Evolution Airsoft (tańsze i bardzo dobrze odwzorowane) np. http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html

Na forum jest cały temat dotyczący replik i ich tuningu (sprężynę m120 wytrzymuje - bezproblemowo):

http://forum.wmasg.pl/topic/120018-m-ki-evolution-airsoft/page__hl__%20evolution%20%20airsoft__st__0

Posted

Tak jak wyżej kolega pisze. Repliki EA oraz G&P to bardzo dobry wybór. KWA też zalicza się do czołówki jednak dostępność słaba na polskim rynku.

Co do jakości wykonania G&P super, EA też daleko nie odbiega czołówce no i potem KWA.

Jeśli chodzi o tuning to we wszystkich replikach trzeba wymienić więcej lub mniej ale to wyczytasz w tematach o tych replikach.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Jeśli masz te 1400zł pln bo tyle kosztuje G&P to wiedz że za taką cenę możesz sprowadzić KWA ze stanów. A jej legendarna wytrzymałość jest tego warta. Musisz pogadać z forumowiczami którzy robią takie zamówienia. Ty opłacasz przesyłkę i replikę, on pobiera tam jakiś mały procent wysyła ci twój sprzęt. Cena trochę wyższa niż jak by była w polsce. Z taką kasą lepiej się nie śpieszyć bo masz naprawdę duży wybór. KWA to inwestycja w replikę która ci długo wiernie posłuży a czas z nią umili ci duża możliwość tuningu.

Jeśli lubisz detale i piękno M4, patrzysz na szczegóły takie jak numery seryjne kolor itp. to M4 od EA będzie dobrym wyborem. Jest to replika z bardzo dobrze dopasowanymi częściami i spójnością pracy wszystkich elementów. Do tego jakaś dobra batka, parę magów i jeszcze ci zostanie tyle że zapas kulek zrobisz na 2 lata :icon_wink:

Edited by czarek3579
Posted

Patrząc na tuning i odnosząc się do pierwszego postu trzeba zadać sobie pytanie. Co właściciel chce osiągnąć - m130 to w przypadku KWA 500 fps w przypadku pozostałych replik 450 fps. Do tego dochodzą wrażenia estetyczne, zgodność z oryginałem, dodatkowe funkcje w replice oraz element ekonomiczny (koszty repliki + tuning). Z powyższych powodów replika EA jest rozsądnym kompromisem.

Posted

Powiem tak na pewno replika powinna mieć dużo fps-ów (mam w okolicy dużo otwartego terenu pod strzelanki) więc ty KWA wygrywa

zależy mi również na tym żeby zbliżyć replikę jak najbardziej do oryginału (w pełni działający bolt catch montaż ascu i ashu) I tu wygrywa WE