Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam okulary ochronne, które kupiłem niegdyś w sklepie BHP. Są to jakieś atestowane okulary, które na zauszniku mają napisaną normę: C EN166-F Z87 LW. Z tego co czytałem w przyklejonym wątku mają klasę wytrzymałości F czyli tam do chyba 300 fps. Na szkiełkach mam jeszcze napis Z87+ i C1F, są przeźroczyste i wyglądają jak normalne okulary przeciwsłoneczne, dałem za nie chyba z 2 dychy :P Czy dadzą radę podczas strzelanki leśnej i zapewnią mi dostateczną ochronę? Dopiero zaczynam przygodę z asg i nie mam zbyt dużej wiedzy, strzzelałem się w nich z bratem 1vs1, przed strzelaniem sprawdził je swoją dość mocną repliką, chyba 450/480 fps z 5 metrów kilkakrotnie i dały radę. Wybieram się na strzelankę i nie zdąże kupić innych, a więc czy dadzą radę? Pozdro

Posted

Jeżeli przeszły "test pod ostrzałem" i nie ma na nich fizycznych śladów po nim, to można założyć, że dadzą radę... Przy czym jak zwykle ryzyko jest po Twojej stronie :icon_wink:

Najlepiej wrzuć zdjęcie tych okularów, lub ustal producenta/model.