Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zakupiłem replikę AK74 (RK-05 od Boyi) na stronie Taiwangun.com

Mam pytanie:

Czy jeśli chcę zmienić np sprężynę, to muszę odsyłać im replikę, żeby to zrobili (żeby nie stracić gwarancji) czy mogę ją wymienić w innym serwisie ASG który mam blisko domu?

Pozdrawiam, Madeusz

Posted

Naprawdę nie da rady inaczej tego załatwić? Mieszkam w Szczecinie, a odesłanie repliki do Karkmanów będzie kosztować, prawdopodobnie będę musiał zapłacić za wysyłkę w 2 strony ;/

Mam jeszcze pytanie:

Opłaca się (żeby zaoszczędzić te parę polskich złotych i kilka cennych dni) i oddać replikę do serwisu sklepu militaria.pl? Ponieważ ich oddział mam 3-4 km od domu i będzie mi dużo, dużo łatwiej.

Posted

A jak odeslesz do nich i wymienia Ci spreżynę, to i tak stracisz gwarancje, nie? Tak przynajmniej było w moim przypadku, kiedy chciałem założyć do AUG spreżynę m110. Gunfire odradziło i powiedzieli, ze stracę gwarancje. Jeśli jest tak tez u Krakmanow to nie masz sie co szczypac, tylko daj pobliskiemu serwisowi :)

Posted

Dokładnie. Pytałem o to kiedyś Krakmanów i powiedzieli, że w przypadku zmiany sprężyny na mocniejszą, tracę gwarancję. Jeśli nadal chcę ją mieć to mogą mi zmienić na słabszą =]

Posted

Racja,takie zasady obowiażują niemal wszedzie,niezaleznie od sklepu,w przypadku wspomnainej sprężyny,wymiana na mocniejszą wiąże się również z utratą gwarancji,a wstawianie tam słabszej nie bardzo jest sens,mija się to z celem.

Posted

,a wstawianie tam słabszej nie bardzo jest sens,mija się to z celem.

A bzdury panie piszecie. Downgrejd repliki ma jak najbardziej sens. Szczególnie tam gdzie obowiązują limity mocy. ( czyli na większości sensownych CQBowych strzelanek w Warszawie).