Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem posiadaczem tej oto repliki : http://gunfire.pl/product-pol-1152191257-Replika-gazowa-pistoletu-GGB9606TM.html

I mam z problem z magazynkami... Z góry proszę Moderatora/Admina o nie przenoszenie tego tematu do mojego poprzedniego o sprężynce spustu.

I mam kilka pytań

1. Jak naprawić magazynek który wystrzeliwuje połowe kulek?

2. Jak naprawić magazynek który wystrzeliwuje 3-4 kulki?

3. Jak smarować itp. replikę bo leżała od ponad roku zaniedbana.

4. Jak poprawić osiagi?

Posted

Napisz coś więcej, niż zdawkowe punkty. Mag wystrzeliwuje połowę kulek lub 3-4 i co dalej? Syfon, zacinka, brak reakcji? Syczą zawory? Masz tekturkę w środku maga (nikt nie wie po co ona tam, ale bywa)?

Konserwacja - replikę rozłożyć, przeczyścić, przetrzeć, złożyć i lekko psiknąć smarem silikonowym na ruchome elementy.

Polepszyć osiągi - przeczyść lufę i zobacz co z gumką hu. Można też założyć mag co2 ;p z tym że nie każda wersja go przetrzyma... a poza tym niektóre modele się od co2 uzależniają - moja babcia wypluwa tylko 4 kulki na magu ggaz, za to na kapsule co2 wywala ślicznie 40-50 kulek, a od blowback boli nadgarstek ;p

Posted

Witam, mam bardzo podobny problem z tym samym pistoletem, raz jak nabije mag to wystarcza mi na półtora maga kulek tj, 30-40strzałow a nastepnym razem ledwo wypluje 5-10strzałów i trzeba dobijać, w czym tkwi problem? czyściłem pistolet itp...

Posted

To znaczy ja mam 2 magazynki i przy 1 - Ładuje albo 5 albo 10 sekund ten sam efekt - strzela pół magazynka pod koniec 3 strzały to już resztki gazu (ostatnio replika ma jakby większego kopa, nie wiem czy to coś ma do rzeczy)

2 magazynek - ładuje 5 sekund : 8 strzałów bez kulek i koniec, gaz sie nie ulatnia, nie pluje gazem.

Posted

Dorwij kogoś na strzelance z podobną repliką - zamieńcie się magami, a później samymi zamkami replik. Wyjdzie ci czy to wina magów, nozzela czy zespołu spustu i pobijaka.