Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja zamówiłem sobie jedną sztukę jak będzie Ci się chciało poczekać to w następnym tygodniu koło czwartku dam znać jak działa i podaje w mojej emce od KWA i giecie jg z adapterem.

Posted (edited)

Mam 5 sztuk, używane ok miesiąca-dwóch. Magazynki po wyciągnięciu z pudełka średnio się nadają do użytkowania (bezstresowego)...

Pierwszy mankament to sprężyny, zarówno główna, popychająca kulki, jak i ta malutka od blokowania kulek, aby nie wylatywały z magazynka - są za słabe. Przy 25k/s w mojej eMce G&P nie podawały jak należy, było dużo pustych strzałów, szczególnie pod koniec magazynka. Podobnie słabo działała wspomniana już mała sprężynka odpowiadająca za trzymanie kulek w magu, lekkie stuknięcie w magazynek i mamy fontannę kulek. Często zdarzało się, że kulki wylatywały z magazynków podczas przenoszenia ich w ładownicach, albo przy zmienia magazynka - dość frustrująca sprawa.

Oba problemy załatwia rozciągnięcie nieco sprężyn, aczkolwiek przestałem je ładować do pełnej pojemności - ładuje pełną szybkoładowaczke, czyli jakieś 120 kulek. Robię to z dwóch powodów: 1. Używam tych magów razem z Pmagami, więc wole mieć taką samą pojemność we wszystkich magazynkach, 2. Nie chce, aby sprężyny się ubiły i wrócił problem z podawaniem.

Kolejnym problemem jest część magazynka wystająca zaraz pod miejscem w który wchodzi zatrzask magazynka naszej repliki - w magazynkach do ostrej występuje to chyba w każdym magazynku, ale w replikach jest to dość upierdliwe. Dlaczego? A no dlatego, że w replikach M4, w gnieździe magazynka nie znajdziemy rowka, w który owy dynks miałby wchodzić. A przynajmniej ja się nie spotkałem z repliką M4/M16 (a miałem ich w rękach dużo), która by coś takiego miała. Efektem może być sytuacja, że magazynka nawet nie będziemy mogli włożyć do gniazda w replice, właśnie przez ten "dynks". U mnie akurat było tak, że magazynki wchodziły, ale dość ciasno, jednakże dremel pomógł opanować sytuację i magazynki wchodzą lekko i równie lekko wychodzą, bez zbędnych luzów. Wg. mnie mogliby darować sobie ten detal.

Warto jeszcze wspomnieć o budowie magazynka. Faktycznie, z polimeru wykonana jest skorupa, ale tylko ona, więc magazynek nie jest w pełni polimerowy, jak to optymistycznie zapowiadane jest w filmie promocyjnym. Skorupa magazynka jest z plastiku (całkiem przyzwoitego tak nawiasem mówiąc), wyciąganie sprężyny jest szybkie i ewentualna rozbiórka nie stanowi problemu. Natomiast imitacje pocisków i sama stopka wykonane są z dość słabo wyglądającego plastiku. O ile w przypadku imitacji pocisków wiele złego to nie robi, bo przez "przydymioną" skorupę maga wyglądają przyzwoicie, o tyle stopka magazynka mogłaby być lepsza, szkoda że nie zrobili jej z lepszego materiału.

Podsumowując, magazynki wyglądają bardzo ciekawie, trochę mniej ciekawie działają po wyciągnięciu z pudła. Jak za 60 zeta oczekiwałoby się czegoś więcej... a przynajmniej czegoś działającego :icon_wink: Miałem nadzieje, że zastąpią u mnie Magpulowskie Pmagi, ale tak się nie stało - Pmag jak dla mnie to nadal nr. jeden jeśli chodzi o mid-cap do M4.

Aha, jeszcze jedno - magazynki kupowane były na eHobby Asia, akurat w okresie kiedy na Specshopie ich nie było. I przepraszam za objętość tej mini-recenzji, miało byś krótko :icon_wink:

Edited by slepy
  • 1 month later...
Posted

Bebechy zapewne te same, tylko skorupa inna. Musze je jeszcze sprawdzić w innej replice, bo może z moją G&P się zwyczajnie gryzą.

Można mieć nadzieje, że w/w mankamenty zostały poprawione w kolejnych wersjach albo ja zwyczajnie dostałem jakąś bublowatą partie ;) Przydałoby się więcej opinii użytkowników, a tych jest niestety niewiele.

Posted

Używałem ich do mojej M16 od KWA, podają dobrze i jak na razie sam nie wystrzelił, pomimo naładowania do pełna. Obawiam się jedynie, że sprężyna od blokady kulek wyrobi się szybko bo jest dosyć miękka.

• 1 month later...
Posted

Mam je od jakiegoś czasu i jedyny problem ktory sie pojawił to zbyt mocna sprezyna ...

Przy naladowanym na full mialem zdublowane strzaly ( czasem nawet lecialy po trzy kule ) a od połowy smigaly aż milo ;)

Po ubiciu sprezyny ma to sie unormowac .

Sprawdzalismy to na G&P MOE , G&P Defender 2000 i KWA Defender 16 i wszedzie zachowywaly sie podobnie ...

Nie bijcie za pisownie klepe z tabletu :(

• 2 years later...
Posted

Odświeżę temat pytaniem do użytkowników w/w magazynków Socom Gear Lancer L5 AWM.

Jesteście w stanie mi odpowiedzieć czy po demontażu atrap amunicji widoczna będzie ilość BB w magazynku?

Chodzi o widok tak jak w magazynach do serii AK np. ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_202_470&products_id=14722&name=Cyma_-_Magazynek_Mid-Cap_-_AK_Bulgaria_-_170_-_C.105 )

Pozdrawiam.