daros Posted June 16, 2005 Report Posted June 16, 2005 Takie pytanie do użytkowników G36 z CA. Czy trudno jest wyciągnąć preclufe z G36? Dla porównania w ca33e to jest kwestia 2 śrub i 2 minut a w ca mp5 trzeba rozebrać pół karabinu. Chciałbym używać tego karabinu jako broń krótką i po wsadzeniu dłuższej preclufy, gripu i lufy zewnętrznej jako karabinu wyborowego. Czy konwersja w MG firmy STAR zawierająca w zestwie oprócz gripa i lufy zewn. także prec lufe 6,05 jest coś warta? Mam zamiar w dłuższym gripie zamontować lufe z HK1 ...czy ktoś montował to w G36 i czy ta lufa mocno się trzyma? Quote
Jarcher Posted June 16, 2005 Report Posted June 16, 2005 Nie trudno. Nie tak łatwo jak w AUGu, ale nie trzeba rozkręcać pół zabawki jak w przypadku MP5. Z tego co pamiętam, trzeba odkręcić i wysunąć korpus z rączką, kolbę i zdjąć łoże gdzie wchodzi magazynek. Quote
DrDestruktor Posted June 19, 2005 Report Posted June 19, 2005 Swego czasu miałem tą konwersje Stara i ta lufa 6,05 nie daje wiele natomiast co do reszty konwersji jest bardzo ok natomiast lufe proponuje kupić osobno konwersja stara jest fajna z kilku względów wchodzi tam bateria larg ja miałem 1300mah i to że jest tam taki dodatkowy pierścień który niweluje trzeszczenie gripu tutaj zamontowana na g36 z kilkoma dodatkami http://img224.echo.cx/img224/4773/pict01974xv.jpg Quote
Small_Hunter Posted June 19, 2005 Report Posted June 19, 2005 Wymiana lufy nie zajmuje duzo czasu- trzeba odkręcić trzy śruby i przełożyć hop up(bez rozkręcania niczego więcej)- robota zajmuje około minuty. Problemem mogą byc za to śróby- przynajmniej ja odniosłem wrażenie że sa one niezwykle delikatne- po kilku demontarzach udało mi się zerwać gwinty już w dwóch... :evil: Miałem podobny pomysł do twojego, ale wyrabianie się niektórych elementów ostatecznie odwiodło mnie od tego pomysłu i strzelam tylko z wersji snajperskiej. Quote
daros Posted June 20, 2005 Author Report Posted June 20, 2005 Dzięki serdeczne za pomoc i odpowiedź na moje pytania. Przynajmniej już wiem co i jak. Super się prezentuje twoja replika DrDestruktor. Tak więc kupię tą konwersję do tego prec lufa i tak się zastanawiam czy będzie pasować do tej konwersji lufa zewnętrzna od HK51. Z tego co widzę to konwersja STARA ma z przodu taką zaślepkę a otwór w niej jest chyba przystosowany do lufy która jest w komplecie. Czy próbowałeś instalować taką lufe lub może wiesz czy da się ją tam zainstalować. I jeszcze jedno na karabinie masz lunete czy kolimator...daj namiar co to jest? P.S. Śruby są wszędzie delikatne ja zerwałem śrube w kolimatorze podczas drugiego przykręcania...ale wsadziłem zwykłą nakretkę i działa już jakiś czas... Quote
DrDestruktor Posted June 20, 2005 Report Posted June 20, 2005 witam co do lufy to ta oryginalna stara to 355 mm czyli dość niewymiarowa . Niestety preclufa do hk51 ma aż 395 mm czyli o 4cm za dużo . są dwie możliwości na rozwiązanie tego problemu : 1 . albo zamontujesz sobie ta wyżej wymienioną hk51 i jakiś tłumik dzwięku który zakryje wystającą część 2 . zamontujesz to :http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=39_42_99&products_id=315 czyli 300 mm niewielka różnica a i tak lepiej bedzie wyglądać niż rurka wystająca z giwery :wink: i wtedy FH będzie ładnie wyglądał nie bedzie niczym nadziewany :D co do lufy ZEWNĘTRZNEJ to każda jest przykręcana na miejsce tłumika płomienia więc każda lufa bedzie pasować zarówno ta Starowska jak i HK51 jak i każda posiadająca odpowiedni gwint PS . a to coś na górze to kolimator 1x30 z zamontowaną zaślepką Quote
supp Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Kotlet, ale ważna sprawa -- czy ktoś z Was Panowie wie czym można zastąpić zerwane śrubki w montażu lufy wew.? Jakaś castorama czy coś... bo ja jeszcze mam przed sobą kilka ruchów w tamtym miejscu, a widzę, że śrubki już są prawie łyse :poddanie: Quote
Recommended Posts