Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

używam od pół roku midów cymy. Do tej pory nie miałem z nimi najmniejszych problemów - podawały do ostatniej kulki. Na ostatnim strzelaniu zauważyłem, że dwa z nich zaczęły się blokować w taki sam sposób - kulki wewnątrz jakby rozchodzą się na boki (nie ustawiają równego pionowego rzędu). Zawsze czyszczę sprzęt po strzelaniu, ładuję do 90 kulek na maga i używam dobrej amunicji (ostatnio strzelam na G&G). Nigdy ich nie smarowałem olejem silikonowym. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Czy istnieje jakieś opatentowane rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc.

Posted

Kulki rozchodzą się na boki bo to pewnie magazynek dwu rzędowy. Może gdzieś się poluzował i rozszedł na dwie części- wkład w środku.

Posted

Cenna informacja, nie wiedziałem o tym, chyba zatem kwestia leży w mechanizmie. Pierwsza kulka po odciągnięciu tej małej sprężynki wylatuje i widać ułożenie kolejnych. Gdy uderzy się dnem magazynka o ziemię to się odblokowuje i podaje normalnie przez jakiś czas. Chyba je rozkręcę i dobrze wyczyszczę.

Posted

Ja, w dwurzędowych midach do AK74, miałem problem z przycinaniem, ale okazało się że chodziło o kulki. Rocketsy cięły strasznie, Guardery losowo, a ammo od G&G śmiga bezproblemowo; zero zacięć. Wszystko ta sama waga - 0,28. W twoim przypadku podejrzewałbym rozejście się maga gdzieś w środku.