Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałem to samo powiedzieć, kolega na "wycieczkę" brał flaja i condona i wróciły całe i zdrowe :). A tak serio to w split-chescie nie da się za dużo nowego wymyślić. Poproś któregoś z forumowych magików o wydzierganie szpeja i tyle. Jeśli chodzi o PSTG, to ostatni post na fejsie z 1 marca, sklep jak nie działał tak nie działa... Polecam robótki ręczne Wkurzonego, mam i chwalę sobie.

• 2 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ma ktoś jakieś doświadczenia z jednopunktowym zawieszeniem taktycznym bungee przymocowanym na stałe do kamizelki (raczej zintegrowanej/plate carriera)?

Na przykład coś w tym stylu. http://www.taiwangun.com/img/imagecache/06efdb6bb1955b92d773cbb06c9ad976cdcb5cb1.jpg

Zdjęcie ma charakter poglądowy, nie używam cudownych chińskich kamizelek :D

Po prostu zastanawiam się czy w ramach upraszczania i integrowania szpeju na zasadzie "wszystko w kupie" zastąpić mojego slinga czymś takim. Mam kamizelkę LOKI od PSTG.

Kupić i przerobić bungee? A może od postaw zrobić samemu? A może pozostać przy zwykłym zawieszeniu?

Czego wy używacie?

Posted

Wujowe chińskie bungee, tylko karabińczyk zmieniony przez krawca (i to żadnego "taktycznego" tylko takiego pana mietka lokalnego co overlockiem firnaki obrzuca i suwaki wymienia) na mocniejszy. Ja z kolei widziałem na fotach PMC, którzy mają akmsy przymocowane do oporządzenia kawałkiem chamskiej gumy tak jak to Axel opisał.

Posted (edited)

@Obi-Wan Od 1,5 roku używam tak zamontowanego bungee :icon_razz2:

Wygląda to tak:

tył: http://pics.tinypic....wnul0p71xxe.jpg

przód: http://pics.tinypic....fd3ba4ot41n.jpg

Wszystko trzyma się jak należy, nic mi za bardzo nie przeszkadza, nie ciągnie itp. itd. Nosze na tym jeszcze camela (na oddzielnych szelkach) więc mocowania z zewnątrz nie widać.

Jak dla mnie jedyny mankament to "latanie" repliki w momencie poruszania się z klamką w ręku - nie ma wtedy za bardzo możliwości przesunięcia głównej gdzieś na bok, no ale tak długo jak nie biegam da się przeżyć :icon_razz:

Jakby ktoś był ciekawy to noszę na tym Aresowe G36C, kamizelka to QPC Condora a zawieszenie to jakiś chińczyk no-name.

Edited by Arkadij
Posted

Nie ma za co :icon_wink:

Wiem że niekoniecznie powinienem łapać zawieszenie za molle ale po skróceniu bungee było dla mnie ciągle za nisko, a jestem zbyt leniwy żeby skracać je choćby poprzez jakiegoś krawca czy własnoręczne przeszycie. Póki co z taśmą wszystko w porządku a i replika mało kiedy swobodnie zwisa na zawieszeniu...

Posted

Fastmagi tak nosiłem na jpc (w stylu PJtów), kolega nosił tak g james speed triple mag poucha. Ziomek z ekipy w beltkicie miał tak założoną jedną ładownicę do mp5 na ramieniu, taką zwykłą, z klapą (miwowską bodaj).

Posted (edited)

Pragnę trochę rozwiązać kwestię przenoszenia repliki i w oko wpadł mi jednopunktowy sling, montowany do kamizelki.

Czy jakiś rodzimy krawiec chciałby podjąć się zrobienia takiego zawieszenia, najlepiej z karabińczykami do montażu i fastexem do repliki, czy czas pomęczyć MIWO :icon_biggrin:?

Edited by Mixon
Posted

Zarówno na ciele, jak i na balistyce. Dlatego ma szeroki zakres regulacji, jak i różne rozmiary. Dobierz odpowiedni i będzie ok. Polecam od razu zaopatrzyć się w jakiś szeroki pas przenoszący ciężar na biodra.

Posted

Nie majtają się na tym ładownice i kamizelka nie pracuje kiedy się ciągnie magazynki z ładownicy? Bo szczerze mówiąc zawsze mnie to przrażało, że ta kamza za mocno będzie pracować albo będę się musiał owinąć ściśle jak baleron :/.