Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Przymierzałem chiński JPC z płytami - podobno - Large. ALE muszę to zweryfikować, bo może faktycznie pomyłka

Widziałem gdzieś tu na wumazgu zdjęcia ludzi w JPC rozmiar M, które wyglądały na nich jak staniki

Edited by Obi-Wan
Posted

Uzupełnianie plastikowych to droga przez mękę. Robiłem tan raz. Ciężki, gruby piasek daje te nieco więcej niż dwa kilogramy w połowie płyty. No, wydmuszki. A ta od ciężaru się zniekształca, robiąc 'garba' u dołu. Może cement, ale musiałoby go być jeszcze mniej.

Poza tym nie widziałem wydmuszki w innym rozmiarze niż M.

Posted (edited)

W takim razie przynajmniej na razie odpuszczę sobie silenie się na realizm i wcisnę karimatę.

Potem MOŻE zainwestuję w wierne repliki SAPI z allegro

Edited by Obi-Wan
Posted

Panowie 2 pytania:

-Używał ktoś może tych elastycznych ładownic na magi od Blue Force Gear? Jak opinie, wytrzymałość?

-Ktoś robi w Polsce kopie tych ładownic

Pozdrawiam

Ja używałem długi czas kopię riga Blue Force firmy "James Speed" z Ebairsoft za 35 dolarów. Teraz zbudowałem sobie rig na podstawie chińskiego JPC ale powiem szczerze tyle razy ile przymierzam z powrotem tego James Speed mam ochotę do niego wrócić.

Łatwo się przyzwyczaić do wagi, przewiewności i super niskiego profilu.

J55dfT6l.jpg

Podstawowym atutem dla mnie w nim jest fakt że sprawdza się i z magazynkami od M4 i AUG i używając replik na zmianę na strzelance nie muszę nic zmieniać w setupie.

Dodatkowo nawet kiedy nie biegam z szcześcioma magami, mogę w reszcie nosić death-rag, magazynki od pistoletu, multitool etc. Zaznaczam jednak że te ostatnie dwa przy schyleniu się mogą wypaść. Magazynki od MP5 mieszczą się dwa, pojedynczy mocno lata i może przy bieganiu wypaść.

Prawda jest że jedną ręką wsadzić z powrotem maga absolutnie się nie da. Konieczna jest torba zrzutowa.

Jakość jest raczej średnia. Jak widać na zdjęciu na dole rozchodzi się szew, i w niektórych ładownicach na górze pruje się lekko materiał. Zwracam jednak ponownie uwagę że dałem za tego chesta 35 dolarów z przesyłką, i używałem go bardzo intensywnie. Dodatkowo magi Augowe potrafią dojechać niejedne ładownice z racji wystającego "haka", a te się wciąż trzymają.

Kupiłem sobie teraz na próbę potrójną ładownicę w tym stylu od Emersona z Aliexpress.

g2OY5wSl.jpg

Jakość podobna do tego James Speed. Wydają się być ciut bardziej ciasne. Jak wkładam 3 magi od AUG trzeba czasami trochę mocniej szarpnąć. Magi od M4 chodzą jak złoto.

Posted

Mi tez PT3 leżał, kupiłem pas taktyczny produkcji pl0m3na. Serio, niebo a ziemia, chociaż produkt MIWO był nie do zdarcia (po 4 latach użytkowania tylko niektóre taśmy delikatnie wyjaśniały).

Posted

Yahalom!Czas podwiesić temat: "Dlaczego wszyscy odradzają PT-3?". ;-)

Panowie, kilka stron wcześniej ostatnim razem obszernie pisaliśmy dlaczego ten pas jest tak fatalną konstrukcją. Nie znam nikogo, kto po przesiadce na bardziej anatomiczne pasy niż PT-3 (a nawet węższe PT-2) z rozrzewnieniem wracałby do poprzedniej konstrukcji.

Posted

Wnioskuję, że próbujecie mnie przekonać, że to co robię jest złe :)

Tak wiem inne są lepsze ale jakoś mi się z tym pasem nie dzieje nic o czym mowa w podlinkowanym temacie.

Dla mnie jest ok i myśle, że można zakończyć dyskuje o moim wyborze :)

Gdy przesiąde się na inny pas napisz swoją opinie.

Posted

Piankowe SAPI to odpowiednik wkładów TWARDYCH. Karimaty używa się do "udawania" wkładów MIĘKKICH. Czy jest sens robić z karimaty SAPI? No cóż... cała sztuka polega na tym, że odpowiednik wkładu TWARDEGO powinien być... TWARDY ;)

Posted

Wnioskuję, że próbujecie mnie przekonać, że to co robię jest złe :icon_smile:

Tak wiem inne są lepsze ale jakoś mi się z tym pasem nie dzieje nic o czym mowa w podlinkowanym temacie.

Czyżby "syndrom właściciela desantów"?;]

Kupiłem sobie jakiś czas temu pas o szerokości 2 taśm, a i tak jest dość szeroki, a kieszenie trzymają się stabilnie. Jakoś sobie nie wyobrażam możliwości ani potrzeby noszenia czegoś szerszego. A zwłaszcza z chestem na rozsądnej wysokości.

Kiedyś używałem polskiego parcianego pasa, który rozpinał się, rozregulowywał i w ogóle był niestabilny, ale kupiłem go w 2005 roku i mam go do dzisiaj, bo też nic się z nim nie działo. Zgodzisz się chyba, że jest to dość słaby argument przy polecaniu komuś czegokolwiek?;]