Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

gOmezz/Mr Megaman/BeastlyJames/TheViper/TrecBeast - Uwaga!

Recommended Posts

Posted (edited)

Na północy i południu oszustów tyle samo. Tylko, że (tak jak ktoś już napisał) nikt nie chce oszukiwać gościa z sąsiedniej gminy bo jeszcze przyjedzie z kumplami i rozwiąże problem po "staropolsku".

Edited by MarekMac
  • Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do porządnych ludzi z południowej i centralnej polski nic nie mam , mam dość sporą rodzinę w Bytomiu , bardzo lubię ich mentalność , ale robiąc zaledwie z pięć razy interesy na wmasg trafiłem na Mr Megamana i Marinesa22 ...... reszte sobie doróbcie skąd u mnie te sposrzeżenie.

Niemniej w imię pokoju składam hołd pruski , przed porządnymi ludźmi z południa :icon_biggrin:

Posted

dzieciak jest niereformowalny, typowy mitoman, znajomi śmieją się z niego tak, jak i jego bliscy (choćby w rozmowach na facebooku ze mną), ogólnie czuje się bezkarny i nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności. od siebie polecam złożenie zawiadomienia na Policję bez czekania. ;)

Posted

Takie pytanie do osób obeznanych w prawie. Jeśli oszust oszukał kilka osób i łączna kwota tego wynosi ~200zł, ale niektóre sytuacje udało się rozwiązać, to nawet jeśli kwota, na którą nasza osoba została zrobiona w bambuko nie przekracza 50zł, policja przyjmie zgłoszenie i może wszcząć postępowanie w sprawie oszustwa?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Tak jak wyżej. Jeśli oszust oszukał Cię, a Ty straciłeś cokolwiek ze swojego majątku, a on na Twojej stracie zyskał. To policja musi przyjąć takie zgłoszenie i wszcząć postępowanie. Mając dowody nawet na portalu w postaci wiadomości i przelewów to już jest dobrze. Lepiej, jak nie jesteś pierwszą taką osobą (oszukaną).

@Lesio - Niewolno wyśmiewać czyjeś choroby. Szczególnie taką, z którą się dana osoba urodziła.

To, że "Mr Megaman" ma zaburzenie współpracy komórek nerwowych w korze mózgowej, to nie jego wina. Nie pamiętam, jak się ta choroba nazywa, ale tak samo jak alkoholikowi wypłukuje szare komórki, to na trzeźwo nie ogarnia świata, tzn. wierzy w swój świat, w swoje bajki i to co sobie wyobraża. Tak podobnie on musi mieć.

Nie lubię książek oceniać po okładce, ale to wystarczy spojrzeć na jego twarz i kształt czaszy (nie chce jego tutaj obrażać). Z resztą, jego wypowiedzi i dalsze działanie na tym portalu tylko potwierdziły jego przypadłość. Nie wiem czy ma swojego lekarza (tzn. patrona), ale jeśli ma, to może zostać uznany, za niepoczytalnego i dostanie nagrode w postaci wyjazdu do szpitala w Gnieźnie do czasu, kiedy jego wyniki będą pozytywne, aby mógł żyć samodzielnie i zgodnie z prawem. A czy Nasz poszkodowany otrzyma te 40 PLN, to już wątpię. Chyba, że od rodziców sprawcy oszustwa.

@pem77 - Nie wiem jak jest, ale nie powinieneś dla własnego bezpieczeństwa upowszechniać jego imienia i nazwiska. Napisz imię i pierwszą literę nazwiska, będzie wiadomo o kogo chodzi. Niewiadomo do czego taka osoba może być zdolna.

Może on to czyta, może nie, mam to gdzieś, koleś mnie obraził (sam się nie zna, a kogoś poprawia). Pewnie naoglądał się filmów i teraz myśli, że jest bezkarny, bo tak mu się podoba. Nikt, kto ogarnia rzeczywistość, nie działałby na forum po takim oszustwie, a nawet dalej to robił pod tymi samymi danymi. Jeśli nie jest chory psychiczne (co szczerze jest to niemożliwe) to ten ziomek ma taki tupet, że mógłby zastąpić Tuska...

Z takimi osobami jest jak z ciapatymi. Obrazić nie możesz, dotknąć nie możesz, ale on Ci może zrobić praktycznie wszystko co chce, bo takie ma przywileje.

EDIT: Gościu nie wiem czy ma też dwucyfrowy iloraz inteligencji, czy tak go te neurony ograniczają mocno, ale zrobił sobie konto na wmasg'u nowe. Nick ma taki sam, jak na facebook'u i na dodatek wstawił swoje zdjęcie i przepisał swoje dane na nowe konto...

BeastlyJames

http://wmasg.pl/pl/profil/show/80756

Pozdrawiam Miszcz

Edited by Miszcz120
  • 1 month later...
Posted (edited)

Konto BeastlyJames zostało zbanowane 5 sierpnia :icon_wink:

W sumie dopisać nie zaszkodzi.

Edit: Podpiąłem temat i połączyłem z drugim dotyczącym tego samego użytkownika.

Edited by OFF
  • 2 months later...
Posted

Też miałem nieprzyjemną przygodę z tym Panem na innym forum, na którym ma nick Kuba_Chorzów, tutaj niestety trafiłem później. Otóż od wspomnianego "Pana" (chociaż to jest trochę na wyrost, bo na Pana to trzeba mieć honor i pieniądze) zakupiłem latarkę surefire M951. Latarka zakupiona została 05.12.2013 i tego samego dnia został wykonany przelew z mojego konta. Zgodnie z umową wysłałem potwierdzenie na e-mail, towar miał zostać wysłany 06.12.2013 z samego rana. Jak łatwo się domyślić tak się nie stało, a towar został wysłany dopiero 11.12.2013. Kiedy latarka do mnie dotarła, okazało się że ma spalony żarnik i niedziałający włącznik.

Napisałem że żądam zwrotu pieniędzy i oddaje towar, w przeciwnym wypadku sprawa ląduje na policji. Podobno dziś został wykonany przelew pieniędzy na moje konto (przynajmniej tak wspomniany Kuba twierdził rano) i dostanę jeszcze na e-mail potwierdzenie, kiedy wpłata zostanie zaksięgowana mam odesłać latarkę. Do tej pory potwierdzenia nie otrzymałem, stąd opisuje sprawę ponieważ o jego przekrętach dowiedziałem się od sporej ilości znajomych po fakcie oraz otrzymałem link do tego wątku. Screeny ze względu na późną porę zamieszczę jak się wyśpię :)

Jeśli wpłata nie zostanie zaksięgowana do dnia 17.12.2013, do godziny 18:30 idę z tym oszustwem na policję, jeśli znacie inne poszkodowane osoby (do paru już trafiłem szczegóły wkrótce) to proszę o namiary na PW. Mój adwokat może przygotować pozew zbiorowy. W końcu to nie ja będę tłumaczył dziecku dlaczego tatuś nie ma na cukierki.

Posted

Ahoj.

Piszę odnośnie postu Bryndzy.

Piotrek napisał mi czy mam do J.Wondkowskiego nr. tel i opisał mi sytuację ponieważ widział go w moich znajomych na fb. Napisałem mu, żeby skontaktował się z Bryndzą albo kimś od nich.

W odpowiedzi po 10 minutach napisał, że wcześniej nie miał dostępu ale już siada do kompa.

Oczywiście nie odpisał.

W związku z tym wywaliłem go ze znajomych (kojarzyłem go tylko z forum gdzie był dość aktywny) i potwierdzam tylko jego brak wiarygodności.

Po przeczytaniu tutaj wszystkich wpisów banuję go na innym forum gdzie jestem adminem.

Posted

Gość jest niereformowalny, mitoman, oszust, żal nerwów i kasy na niego. Chłop dorabia się na innych, co tydzien wrzuca nowe foty z coraz to lepszym szpejem. Kłamstw wypowiedzianych przez niego jest już tyle, że można napisać bibliografie. Niestety jak Nath napisał - wraca jak bumerang. Nie przeszkadza mu to ze pół śląska go kojarzy jako oszusta...

• 5 weeks later...