Michal_M Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 Siemanko! Mam następujący problem. Mam giete od SRC wersja K z lunetką. Coś jest nei tak z selektorem, nie ma takiego skoku jak np. w kałachu. Co wymienić, aby działał ciężej? Ktoś pisał, że włożyć gdzieś jakieś papierki. A ja chciałbym usłyszeć, jaką część w bebechach wymienić, aby się nie osuwała dźwignia. Bo kilku sekundach strzelania selektor po prostu przełącza się na SEMI lub w ogóle nie strzela. I drugie pytanie. Wiecie (lub nie) G36 ma obustronny selektor. Z jednej strony dźwignia mi odpadła, jak to przykręcić? Quote
seger Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 Zapewne zgubiłeś sprężynkę z kulką która mieści się w selektorze. Odpowiada ona za "klikniecie" selektora oraz żeby nie przesuwał się sam. Natomiast co do dźwigni - jest ona przykręcana wkrętem dociskowym, powinien być od dołu dźwigni. Wystarczy go dokręcić. Quote
Powała Posted July 15, 2013 Report Posted July 15, 2013 (...) Wystarczy go dokręcić. ... a żeby się nie luzował, kapnąć lakieru do paznokci. Quote
Powała Posted July 15, 2013 Report Posted July 15, 2013 Przecież nie do lufy ino na wkręcik mocujący dźwigienkę. :sciana: Quote
Recommended Posts