Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam problem z podwijającą się gumką Hop-Up.

Zdjęcie idealnie obrazuje sytuację :

http://img823.images...3/5598/33mk.jpg

Dzieje się tak od wymiany gumki, wcześniej też do tego dochodziło, ale bardzo rzadko.

Jakieś kilka dni temu wystrzelałem na tej gumce całego HighCapa i raz czy dwa miałem podwójny strzał, teraz bez wyraźnej przyczyny gumka się podwija i kulka nie jest w stanie wylecieć z komory, muszę ją wypychać śrubokrętem.

Specyfikacja:

Komora stockowa CM.

Gumka Systema Czarna

Lufa KWA

Dysza aluminiowa od SHS

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Edited by Tded
Posted

Wciskałem te gumkę na różne sposoby, ale prędzej czy później i tak się podwijała, z czasem zauważyłem, że rowek w lufie był troszkę za mały i gumka miała problem by się tam wcisnąć, oraz gumka nie obejmowała dokładnie lufy, lecz zostawało małe zgrubienie.

Ostatecznie zamontowałem starą gumkę, jaka była wraz z zakupioną repliką, nie wiem jakiej jest firmy ale jest czarna i z sylikonu, i znacznie lepiej obejmuje lufę. Jeszcze nie złapałem na niej żadnej zacinki. Chyba przy niej pozostanę bo radzi sobie bardzo ładnie i lepsza gumka w moim przypadku chyba nie pomoże. Może kiedyś zielona G&G.

...