Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Temat spodni jest mi obcy, jedyne produkty jakie obiły mi się o uszy to różne twory Helikon, oraz NFM.

Jako, że na forum jest pełno osób, które mają jakieś doświadczenie z różnymi rzeczami, chciałbym prosić o jakieś przykłady czym powinienem się zainteresować. Z góry zaznaczam, iż nie chcę jakiejś tandety "made in gdzieś tam", marnych kopii, podróbek, czy innych badziewi. Dlatego właśnie napisałem uniwersalne, do ASG się przydadzą, a i na co dzień będzie można je nosić.

Cenowo na pewno nie jest różowo i nie dam więcej niż 300> zł za parę. 200> można jakoś przełknąć, chociaż wolałbym zmieścić się w granicy <200 zł.

Posted

5.11 lub Currahee.

Jeśli używasz nakolanników to polecam ten model http://www.currahee....combat-oliwkowe, posiadają gumki które trzymają nakolanniki w miejscu. Mam podobne spodnie w wz.93 i jestem bardzo zadowolony. Spodnie z 5.11 też posiadam i polecam, kupiłem je jednak dawno temu kiedy jeszcze te z Currahee nie były dostępne, albo nie wiedziałem o nich. Dzisiaj wybrałbym jednak Currahee.

Posted

bijan-s-ochraniacze-kolan-army-style-coyote-brown.jpg takie na 99% nie wejdą.

Cofam to :P Możliwe, że wejdą ale wątpię żeby było to wygodne (pod paskami jest jeszcze dodatkowy materiał, trzeba to jakoś wtedy wepchnąć przez te gumy).

Posted

Vertx'y używam od roku, praktycznie codziennie - w niektórych miejscach są niewielkie przetarcia ( tam gdzie materiał się zagina ), ale nie jest tak źle jak po roku użytkowania Helikona, gdzie materiał rozpadał się w rękach ( dosłownie ).

Krój moim zdaniem jest na duży +, typowe spodnie low profile. Wygoda noszenia jest fantastyczna - są mega wygodne.

W tym momencie chciałbym zapytać się czy ktoś miał doświadczenie z Vertx'ami i może porównać ich trwałość i wytrzymałość do innych spodni, których cena oscyluje w okolicach 200zł ? Może są jakieś spodnie, które wytrzymają więcej niż rok codziennego używania, a jednocześnie krojem i wygodą będą przypominały Vertxy ?