Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Doszła do mnie właśnie emeczka z tej nowajnowszej dostawy specny do gf. Jeżeli ma ktoś jakieś pytania to walcie na Pw albo w temacie.

P.S. Prawdopodobnie rozgrzebię Gb na dniach i zobaczę jak jakościowo stoi.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Doszła do mnie właśnie emeczka z tej nowajnowszej dostawy specny do gf. Jeżeli ma ktoś jakieś pytania to walcie na Pw albo w temacie.

P.S. Prawdopodobnie rozgrzebię Gb na dniach i zobaczę jak jakościowo stoi.

Prośba o zamieszczenie fotek ze środka.

Posted

Emeczka juz pol roku u mnie siedzi wiec znowu pare uwag: lakier jest lepszy niz myslalem: 0 typowych rys, oznaczenia sie elegancko trzymaja. Bolt catch dalej dziala wzorowo. Jedyny problem to delikatnie luzujaca sie prowadnica kolby. Dysza faktycznie jest do kitu, mam rozrzut ~20fps na sprezynie m100 i gumce przezroczystej guardera.

PS. Sorki za brak polskich znakow :maniak_jezyk:

Posted

Jak to u chińczyków - marna powtarzalność produktu.

Jak ci się kolba luzuje (jeśli to kolba SF) to odkręć ten szary pierścień aby odszedł od body, dokręć śrubę wewnętrzną i z powrotem dokręć pierścień przylegle do body, nie powinna się już rozregulowywać.

Posted

Mam pytanie odnośnie B03. To jest M4 czy może M416? Może jakaś modyfikacja M4? A może coś jeszcze innego? Wypadłem z "formy" trochę jeśli o te rzeczy chodzi :(

Mi ona przypomina M416 z długą lufą. Bo przy ewentualnym zakupie nie chciałbym myśleć, że to M416, a ktoś potem by mnie uświadomił, że jestem w błędzie :D

Posted

Jak dla mnie to jest zwykłe M16, aczkolwiek ma na oznaczeniach M4, chociaż to raczej z lenistwa chinczyków, którym sie nie chciało zmieniać cyferek...

Nie M16 o oznaczeniach M4, to jest replika SR15.
Posted

W Moim egzemplarzu specny było tak dużo smaru, że można by przesmarować 3 inne repliki. Cała lufa i komora hopup były w smarze...jak ktos wspominał w tym temacie, na początku trzeba wymienić gumkę hop up bo stockowa jest strasznie lipna. No i oczywiście wyczyścić komorę i lufę ze smaru.

Posted

Wczoraj zakupilem SA-B05 replika zrobiła na mnie wrażenie po wyjęciu z pudełka zero jakichkolwiek luzów jedynie standardowo to kolba ma minimalne luzy i magazynek. Zaraz naładowałem magazynek i poszedłem zobaczyć jak strzela pierwsze kilka strzałów kulki leca w dół podkreciłem hop up-a dalej leca w dół to podkrecilem go na maksa dalej w dół już pomyslałem że będę odsyłał do reklamacji ale gdy przeczytałem post Dymitra stwierdziłem że zobaczy czy u mnie czasami nie ma za dużo smaru okazało sie że było w niej pełno smaru a dzisiaj rozebrałem ją i wyczyściłem komore i lufe i teraz wszystko ładnie kreci jak należy:)

Posted (edited)

Cześć chłopcy, dzisiaj pomacałem emkę SA kumpla i bardzo mi się spodobała.

Szukam produktu niezawodnego, solidnego i celnego. Nie zależy mi na razie na efpeesach, te 400 na razie mnie zadowoli, o ile będzie dobra celność.

NIE zależy mi na ŁADNYM wykonaniu ani realistycznym czy koszernym, ma być tylko solidne.

Czy emka SA spełni moje oczekiwania?

Co w niej bym musiał wymienić, by spełniała te oczekiwania? Dużo kasy trzeba wybulić?

Czy lufa 260-290 zapewni wystarczający do lasu zasięg i celność? Bo jestem człowiek kompaktowych rozmiarów i wolę coś krótszego.

Te emki są podejrzanie tanie. Gdzie tkwi haczyk?

Edited by Obi-Wan
Posted (edited)

Cześć chłopcy...

24 strony tego tematu nie istnieją bez przyczyny...czytaj.

Haczyka nie ma, standardy chińskich replik idą w górę z biegiem czasu.

Edited by CerberBP
Posted

Nie bój żaby, właśnie czytam.

Ale nie od dziś wiadomo, że często przeczytanie całego tematu tylko robi mętlik w głowie. Więc jeśli ktoś by się pokusił odpowiedzieć na moje pytania, byłbym bardzo wdzięczny.

Posted

10 stron temu miałem podobne pytania, kupiłem, a przy okazji wzięło je jeszcze moich 3 kolegów z drużyny. spasowanie bdb, zasięg na pełnym stocku był naprawdę zadowalający. na dniach wymieniłem gumkę hu i zrobiłem teflon fixa, wystrzeliłem z 50 kulek i zauważyłem że celność i odległość się poprawiła, jutro na strzelance zobaczę o ile. Nie wiem gdzie ta replika ma haczyk, wydaje mi się że właśnie go nie ma. Chińskie produkty z roku na rok stają się coraz bardziej przyzwoite, w sumie większość rzeczy jest teraz robiona w chinach, także markowych. Jedyne co planuje w niej jeszcze zrobić to założyć węższą lufę, zmienić kable, dobrze przesmarować, spodkładkować, doszczelnić. Reszte dowiesz się czytając temat, ja osobiście szczerze ją polecam :)

Posted

Odnośnie pytania Obi Wana

Czy jest różnica w zasięgu i skupieniu między lufą 363mm a 290mm jeżeli będzie odpowiednio dobrany cylinder?

Minimalna, a może nawet niezauważalna, jeżeli mówimy o lufach tej samej jakości
Posted

Dzisiaj miałem okazję sprawdzić w boju replikę SA-G02, czyli M16 z granatnikiem.

+ spasowanie

+ praca GB bez zastrzeżeń

- zespół lufy do wymiany(tzn. precka, komora, gumka)

- trochę za mały zasięg jak na te 410-420 fps, czyli jakieś 40 m

- hop-up kręci we wszystkie strony

- okablowanie = druty z bezpiecznikiem

Ogólnie jestem zadowolony, mimo zasięgu i komory hop-up.