Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Koniec tęczy i jednorożców z moją emką, wczoraj pękną dolny rozpychacz(nie wiem jak to nazwać) szyny ris i zaczęła latać jak cholera, nie miałem czasu do tego siąść więc poprosiłem tatę o dziwo naprawił to włożył jakiś metal i wszystko skręcił. I się trzyma w miarę sztywno ale wiem że niedługo znowu trzeba będzie poprawić.

Edited by komandoczołg
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam pytanie do posiadaczy EC-303. Czy według was 2 śruby w szynach ris wystarczą żeby je pewnie trzymać? W wersji palnej szyn URX widziałem, że najczęściej ludzie mają własnie ok. 2 lub 4 śruby.

ja w swoim 303 mam 3 śruby na strone i wystarcza . Wykręciłem co 2 i jest ok i jak bedziesz grzebał przy śrubach dokręć przednie bo po jakimś czasie może ci "orisowanie" przesuwac w lewo lub prawo i będziesz miał problem z celowaniem
Posted

Ktoś już wymieniał korpus? Bo oznaczenia KAC mi nie szczególnie leżą, wolałbym Colta, tylko kwestia tego czy korpus jest w standardzie G&P czy może KA.

Posted

Po pierwsze, chłopaki z SCDTV to nie są serwisanci - zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że mają po dwie lewe ręce :D. Więc osobie ze 'smykałką' na pewno zajmie to znacznie mniej

Po drugie, dla mnie zbawienny jest nie czas rozkładania, tylko sam fakt, że nie trzeba rozbebeszać gearboxa, układać zębatek, podkładek i maciupkich sprężynek. I kląć jak szewc, gdy brakuje cierpliwości

Posted (edited)

Witam

Przeczytałem wasze opinie o replikach firmy Specna Arms i podjąłem decyzję, że zakupie sobie dodatkową repliczkę a że okres oczekiwania na dostawę jest 12 dniowy, dlatego też mam czas na zasięgnięcie kilku dodatkowych pytań i tu kieruję pytania do osób, które posiadają replikę EC-603 (Specna Arms SA-A03) powiedzcie mi jak się replika sprawuje czy wasze repliki też mają problemy z przyjmowaniem magów od BOYI i innych czy front z risem się dobrze trzyma czy trzeba dokręcić i jak się strzela z niej czy rzeczywiście ładnie sieje kulkami w prostej linii czy je rozrzuca i czy ktoś wymieniał juz kolbę na inna i czy dzięki wymianie problem z luzami na kolbie zniknęły?

Z Góry Dzięki

Edited by szczypior
Posted

Zbaczając z tematu, wie ktoś jakiego imbusa potrzebuję, żeby dokręcić muszkę w EC303? 1,5mm jest za duży, innych nie mam, a jeszcze jedna strzelanka z latającą w przód i tył muszką to może się jej stać coś złego :icon_biggrin: Pozdrawiam.

Prawdopodobnie to imbus 1mm, ciężko go dostać, szukaj w sklepach elektronicznych.

Posted

Dzięki za odp nt. tego imbusa. Szczypior, ja problem z magami boyi rozwiązałem przyklejając kawałek rzepa w gniazdo maga od strony spustu, wszystkie 7 magów elegancko chodzi, a problem z luzami na kolbie rozwiązałem przyklejeniem kilku warstw izolki na prowadnice :D. U mnie w ec303 front ani drgnie od nowości. Kulki przed zmianami w mojej replice jak i po latają prosto (G&G 0,25).

Posted (edited)

U mnie problem z lowami z( azteko.pl), rembrandy) też był póki nie zrobiłem jak kolega rocker. Nie polecam do tej repliki rocketsów 0,25g (pod koniec drogi uciekają parę stóp w górę).

Edited by komandoczołg
Posted

Witam.

Czy jeszcze gdzieś można dostać długie wersje SA? I jak one wypadają w porównaniu z GFC np GFG-09 S-System?

Zastanawiam się nad http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B05.html ale jednak wolałbym chyba coś dłuższego jak EC-303.

Jutro będzie dostawa SA do gunfire, więc napewno pojawi się EC303, a co do emek GFC - ostatnio miałem okazję widzieć akurat S - System i powiem, że jak na mój gust to to brzydkie body ma (tak jakoś dziwnie się świeci), osiągi - ja w moim EC303 już miałem zamontowaną gume guardera, dysze SHSa i kable, w GFC na 9,6 rof był strasznie mały (stock), u mnie o wiele lepszy, zasięgu jakoś specjalnie nie porównywałem. Na moje GFC sie nie opłaca, bo brzydkie i droższe od SA (ale to mój gust i każdemu sie podoba co innego). Polecam od siebie EC303, strzelam na 11,1 i osiągi są zajebiste, jak pierwszy raz przyniosłem na strzelanie to pytali co mam w środku. Pozdrawiam :)
Posted

. Polecam od siebie EC303, strzelam na 11,1 i osiągi są zajebiste, jak pierwszy raz przyniosłem na strzelanie to pytali co mam w środku. Pozdrawiam :icon_smile:

co wymieniłeś w emce zanim zacząłeś uyżywać lipo 11,1V ?

Posted

co wymieniłeś w emce zanim zacząłeś uyżywać lipo 11,1V ?

Oto wszystko co mam tam wsadzone: silnik JG neodymy, dysza SHS, kable modelarskie i T deansy, guma hopa guarder, zębaty suche jak pieprz były więc do przesmarowania - to wszystko.