thewojtz Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Jako, że ostatnio opłynąłem w risy, zauważyłem coś niepokojącego, otóż są różne standardy... W body G&P i KA jest gwint z tego co wyszukałem podobno M31.8x1.5 ale kupiłem ostatnio jednego risa i ciężko wchodził na body gp, ale wszedł na koniec końców, szukam gwintownika, żeby poprawić konwersję/ew. narzynki do body, ale jedyna taka to firmy madbull albo czajna po 40-50$, zastanawiam się czy nie dałoby rady gwintownikiem M32x1,5, będę próbował bo ris nie przytulił body co uważam za skandal! I co do ostatniego risa ma tak jakby gwint gdzieś M30... Nie mam jak dokładnie sprawdzić, poszukam gwintowników, ale w takich rozmiarach to tylko rurowe mam... Mieliście podobne sytuacje? U mnie (body/konwersja): boyi/ka = git gp/ka = git ka/gp = git gp/5ku = ciężko, ale wchodzi ka/5ku = ciężkooo Tyle mam pod ręką do przymierzenia.
wiciok Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Był już gdzieś podobny temat, w wolnej chwili poszukam.
thewojtz Posted June 24, 2013 Author Report Posted June 24, 2013 No, najwidoczniej są dwa gwinty (+ptw gwint) M30x1,5 i M31.8x1.5, sprawdziłem na hk416 bojca, nakrętka od szyny nowej wchodzi miodnie... Teraz trzeba sobie tylko dorobić taką nakrętkę, żeby dało się ją nakręcić na normalny korpus :)
poldeck Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Kiedyś nie mogłem nakręcić konwersji KA free float sniper cośtam, tej składajacej się z gładkiej rury wielkiej srebvrnej lufy, na body G&P. Pogłębiłem gwint w body po kawałeczku drobnozębnym nożem.
Recommended Posts