Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie ,

Poszukuje paska do spodni który będzie bdb trzymał się, oraz który bez problemowo będzie mógł trzymać kaburę udową lub na pasek, torbę zrzutów, pokrowiec na ess'ki, oraz pancha.

W grę nie wchodzą chińczyki :icon_biggrin:

Kwota jak najniższa, ale lepiej coś porządnego kupić.

Drugie pytanie zastanawiam się czy mogę zrobić taką konfigurację tj: polimerowa kabura na pasek do 1911 i kopia ciras'a która wysoko leży, będzie to dobre rozwiązanie ? czy lepiej zostać przy kaburze

udowej ?

Pozdrawiam :icon_smile:

Edit Odpadają wszelakie paso szelki, z racji ciężkiej kamizelki.

Edited by Hiena_Echo 1
Posted (edited)

Dosyć budżetową opcją byłby prosty twardy pas, coś z miwo, albo jakiś rigger/rescue belt. Ja wybrałem blackhawka, ale nie jest idealny- dzisiaj szedł bym w miwo PSE.

Można myślieć o komfort padzie, albo nawet całym rękawie z molle, ale przy tak małej ilości wyposażenia moim zdaniem jest to zbędne.

Kaburę udową noszona na biodrze (bez jednego pasa na udo) dobrze pogodzisz z każdą kamizelką. Jeśli chcesz nosić wyżej, to już zależy od wzrostu i tego jak rozbudowana i obładowana jest kamizelka z boku.

Edited by Karczu
Posted

U mnie zdaje egzamin. Zdecydowałem się na ten pasek po przeczytaniu forum i uważam, że był to dobry zakup. Noszę na nim zrzut z tyłu, po prawej USP z latarką i jest git. Chociaż jak upoluję kaburę dla mańkutów to zrzut dla równowagi pójdzie na prawą stronę i wtedy będzie perfect (mam nadzieję :F).

Posted

Dzięki za odpowiedzi, jestem zdecydowany na BBB, kiedyś też na niego spoglądałem ale nie wydawało mi się że ten pasek to utrzymie :)

Dzięki za odpowiedzi, już jestem zdecydowany :), jak twierdzicie że jest dobry to będzie dobry :D. Pozdrawiam.