Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Moim na przykład zdaniem żaden z nich nie jest lepszy wizualnie, a to dlatego że każdy ma inny gust. Przede wszystkim nie brał bym replik DE i DG. Jak chcesz taniego kałacha to polecam cyme, nie wygląda on bardzo dobrze dlatego że ma zamiast drewna plastik. A jak chcesz najtańszą elektryczną replikę to MP5 od galaxy, kosztuje 328zł.

Edited by OldWolf86
Posted

Pyta się o konkretne modele więc nie polecaj standardowej cymy*.Zdecydowanie patrząc na recenzje lepszym wyborem będzie Dragon ,podobno bebechy dają radę.

* Chyba nie do końca rozumiesz istotę tego działu. To nie jest dział techniczny a airsoftowe przedszkole. Tak więc można, a czasami nawet trzeba polecać inne modele gdy użytkownik nie zdaje sobie sprawy z tego co wybrał (oczywiście nie popadając w skrajność). Buniek92

Posted (edited)

Sam przejechałem się na DE więc nie polecam a DG też jest niskich lotów. Dlaczego polecam Cyme? Bo jest sprawdzona, sam też miałem z nią do czynienia i nie zawiodłem się. No właśnie "podobno" dają radę.

Edited by OldWolf86
Posted

Kupowanie cm.028 mija się z podstawowym założeniem airsoftu - repliki AS mają odwzorowywać swoje palne odpowiedniki w jak największym stopniu. Cm.028 ze swoim plastikowym drewnem i farbą bardziej niebieską niż czarną, odwzorowuje tani, bazarowy chłam, a nie broń palną. Najtańszą opcją która dobrze działa ( <-- zależy gdzie kupione) i wygląda jest G36c Boyi. Repliki JG do ostrego G36 mają się tak samo jak cm.028 do AK

Posted

Autor tematu podał repliki AK, wywnioskowałem więc że z takiej rodziny szuka replik. Jak najlepsze odwzorowanie, ale gdy replika ma słabe lub całkowicie nic nie warte części wewnętrzne?

Posted (edited)
Kupowanie cm.028 mija się z podstawowym założeniem airsoftu - repliki AS mają odwzorowywać swoje palne odpowiedniki w jak największym stopniu.

HA! Hahahahahahahahahahahahahahaha... HA! Po pierwsze to kwestia gustu czy replika powinna pięknie odwzorowywać palny odpowiednik więc nie pisz o tym jakby to był jakiś dogmat czy inna prawda jedyna i objawiona.

Po drugie, w airsofcie, przynajmniej tak mi się wydaje, chodzi o strzelanie do siebie więc replika powinna przede wszystkim ładnie strzelać - celnie i daleko. Co mi po replice, która piknie wygląda, no normalnie Ruski sałdat nie rozróżni jej od prawdziwego kałasza nawet gdy będzie trzymał ją w łapach skoro ta replika strzeli na 5 metrów i jeszcze nawet w stodołe nie trafi?

Dalszą debatę o wyższości odwzorowania od osiągów prowadźcie na PW lub załóżcie temat w stosownym dziale. Buniek92

@lol987 jeśli interesują Cie kałachy to idź w Cymę (najtańsze 028 lub 031) albo RK Boyi - to sprawdzone repliki. Cyma może nie najlepsza (podobno gorsza od Boyców, ale sam nie sprawdzałem), ale sprawdzona a więc pewniejsza niż te, które podlinkowałeś.

Edited by Buniek92
Posted (edited)

Ja miałem Cm.028 i mam Rk-02. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jak już to lepiej dozbierać do rk02 niż kupować cm.028, Raz że rk jest zrobione z metalu a nie z plastiku (który skrzypi przy dotykaniu) i więcej wytrzyma, dwa wygląda o wiele wiele lepiej, trzy jest lepszą baza pod tuning.

Edited by goroth
Posted

Dobra, czyli co jednak nie polecacie zbytnio tych modeli. A może doradzicie mi jeszcze jakieś inne modele np. m4. Bo co tu dużo mówić na początek chciałbym znaleźć jakiś karabinek z gearbox'em v3, zrobiony z ABS'u i elementów metalowych i żeby miał jeszcze jakiś hop-up regulowany i przynajmniej jakieś 330 fps'ów. A ten pierwszy model kałacha w sumie spełnia te kryteria, tylko chodzi o to, żeby co chwila go nie serwisować (czy tam mieć z nim jakieś inne problemy) Bo jeszcze się spytam: tych modeli nikt nie miał, ani z niech nie strzelał, tylko co najwyżej to miał jakieś inne DE i DG?

Posted (edited)

M4 z tego co mi wiadomo opłaca się od 800zł w góre, tańsze to podobno kiepskie repliki albo skarbonki bez dna. Jak chcesz dobrą replike z V.3 to albo coś z serii Rk albo G36 JG/Boyi.

Edited by goroth
Posted

Za 300 - 400 złotych to polecam lekko używane AK od CYMY albo BOYI, jeśli jesteś w stanie dołożyć parę złotych wartym uwagi zakupem jest - http://www.taiwangun.com/cm-031 pomimo tego że ma plastikowy korpus nie jest on wbrew pozorom taki słaby.

Co do Cymy 0.28 - kolega z drużyny posiada od 4 lat bez awarii, mimo że z części zewnętrznych już prawie wszystko ma luzy nadal zaskakuje.

Posted
Za 300 - 400 złotych to polecam lekko używane AK od CYMY albo BOYI,

A ja odradzam. Mimo, że przynajmniej dwie osoby z mojej ekipy chcą sprzedać swoje repliki (Cm 028 i Cm 031) o stosunkowo niewielkim przebiegu to ich nie polecam dla zielonych. Dlaczego?

Bo zielony nie oceni czy kupił replikę lekko używaną czy styraną na maksa - co najwyżej oceni wygląd zewnętrzny - nie będzie wiedział czy sprzedawca go naciągnął czy nie. Jak ma znajomego co się zna na replikach to jeszcze będzie git bo może za niewielką cenę coś się z tym fantem zrobi. Gorzej jak nikogo takiego nie zna i albo zapłaci za profesjonalnego serwisanta (i wyjdzie mu drożej niż za nową replikę) albo oleje sprawę.

Posted

Moją pierwszą repliką było używane CM.036 w stocku, gb posiadał nie zerwaną plombę z taiwangun, byłem całkowicie zielony i zapłaciłem za nią 200 zł. Dziś tą replikę używa mój kolega z drużyny - mineły 4 lata a repliką nadal strzela i nie była serwisowana. Można kupić coś z komisu na tej stronie, można się także tutaj poradzić. Masz rację jest to ryzyko i można się naciąć, jednak jeśli miałby kupić MP5 PDW od galaxy za 328 zł, to wolałbym używaną replikę CM czy BOYI. Najlępszym wyjściem będzie wstrzymanie się i przeznacznie tych 450 - 500 zł na nową replikę. Która i tak będzie popewnym czasie wymagała zmiany akumulatora i ładowarki. Asg nie należy do tanich sportów, jest skarbonką bez dna.

Posted
(..) Repliki JG do ostrego G36 mają się tak samo jak cm.028 do AK

Znalazł się znawca G36[JG]... Nie używaj porównań jeśli nie masz w tym zakresie bladego pojęcia! :icon_evil:

M4 z tego co mi wiadomo opłaca się od 800zł w góre, tańsze to podobno kiepskie repliki albo skarbonki bez dna. Jak chcesz dobrą replike z V.3 to albo coś z serii Rk albo G36 JG/Boyi.

W pełni popieram. :maniak_OK:

Tak jak pisałem na początku MP5 PDW od galaxy. Gearbox v3, cena 328zł, mało awaryjny.

Tak, to najtańsza replika elektryczna na rynku warta polecenia. :maniak_OK:

Odradzam repliki używane, to zawsze loteria. :icon_confused3:

• 1 year later...