Foton Posted November 21, 2016 Report Posted November 21, 2016 (edited) O no to pewnie tak jak piszesz. Kwestia dopracowania. Ja kupiłem jeszcze inną ale podobną do replik WE i popracuję nad nią. Ewentualnie będę chciał wykonać swój prototyp np z aluminium jakby coś było nie tak. W tym celu najlepiej byłoby kupić typowo do Stti i zrobić dokładny rysunek z wymiarami :icon_smile: Przymierzałem szczęki od M9 KJW i nie pasują. Pomimo, że do złudzenia przypominają ze z MK23. Ale w międzyczasie dowiedziałem się, że szczęki do Mk23 są dostępne w serwisie Taiwangun w cenie 25 zł szt oraz na Allegro (użytkownik Vip1977). Cena także 25 zł. Także jak ktoś potrzebuje to zamawiać :icon_biggrin: Szczęki dotarły całe, przymierzyłem i pasują idealnie. Minuta roboty i magazynek jak nowy :icon_biggrin: Edited December 7, 2016 by Mendi Quote
Mamut Posted December 2, 2016 Report Posted December 2, 2016 Hmm, widzę, że pozioma belka spinająca szczęki z przodu gruba chyba jak w TM. Pewnie wytrzyma długo. Quote
Foton Posted December 3, 2016 Report Posted December 3, 2016 Na razie dziś próba strzelania - poszły 4 magazynki i czasem zostaje ostatnia kulka, a czasem za drugim-trzecim strzałem także wylatuje. W sumie to mi nie przeszkadza, ale chyba lekko podpiłuję. A tak to nie narzekam -spasowanie idealne zarówno do magazynka jak też do kołka blokującego i uszczelki magazynka. Wyczyściłem cały środek patyczkami do uszu ze spirytusem, przedmuchałem sprężonym powietrzem, wytarłem ręcznikiem papierowym i nasmarowałem delikatnie olejkiem silikonowym. Do tego wyczyszczenie lufy w pistolecie i tłumiku oraz ustawienie hopka na kulkach 0,25. Teraz mogę ten pistolet kupić bo jeszcze się za niego nie rozliczyłem :D Quote
Mamut Posted December 3, 2016 Report Posted December 3, 2016 (edited) Tam nie ma co piłować. Chyba, że kulka nie wychodzi swobodnie z pomiędzy szczęk. Edited December 3, 2016 by Mamut Quote
Foton Posted December 13, 2016 Report Posted December 13, 2016 Po wystrzeleniu jakichś 8-10 magazynków, chyba się samo dotarło, bo ostatnia też wylatuje swobodnie :D Także działa i jestem zadowolony :) Quote
NoWay Posted November 18, 2019 Report Posted November 18, 2019 Odkopię trochę temat. ;) Ktoś kojarzy, gdzie dostanę lufę do mk23? Chodzi mi głównie o ML Crazy Jet (150-220mm). W Polskich sklepach nie mogę znaleźć - może ktoś ma jakieś dojście do tego? Ew poleci coś innego? Quote
Mamut Posted November 23, 2019 Report Posted November 23, 2019 Widziałem na allegro lufy KM-Head. Quote
predarcio Posted February 7, 2020 Report Posted February 7, 2020 Jak się sprawuje? Warto go kupić? Jakiś upgrade można zastosować? Ma pełnić funkcje na pistol party + w razie w. Quote
RalfButton Posted February 8, 2020 Report Posted February 8, 2020 Na pistol party to raczej słabo. Przez nieruchomy zamek nie ma automatycznego naciągania po strzale i spust dość ciężko chodzi. Quote
Recommended Posts