Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

używam 0,28 i też mi bardzo kreci... zalałem hop-upa sprayem silikonowym. Teraz zasięg skuteczny gdzie trafiam (6 na 10) w tarcze o średnicy 28cm to ok 25m (ale na kulkach 0,28 i dzis chyba spróbuje 0,2)

Dodam ze ciągle mam hu ustawiony na 0

Mam nadzieje że ktoś w końcu odkryje co jest tego powodem i da się to łatwo naprawic :(

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam pytanie, jak dokładnie rozebrać magazynek? Tzn. chce sie tylko dostać do komory na kulki, coby odpowiednio ją podszlifować. Czytałem poprzednie wiadomości i rozumiem, że trzeba zdjąć z góry ten plastikowy "dziubek". Pytanie: jak? Trzeba wybić ten malutki pin co jest z boku magazynka?

Nie chciałbym czegoś uszkodzić, szczególnie że socom nie jest mój, więc wolę się głupio dopytać niż potem głupio płacić :P

PS. Poza tym socom fajny jest, rewelacyjne osiągi (jak za taką cene)... ale na mój gust troszku za duży jednak.

Posted

superzzuf --> przez olej silikonowy gumka hp zaczyna wariowac, ja ci radze wziac wycior, na koniec kawalek szmatki i wytrzec ten olej przez lufe.. potem wystrzelaj pare(set) kulekzeby go przestrzelac i powinno byc ok

Posted

Enderhawk problem lezy w tym ze wystrzelałem juz 2500 kulek a moim problemem nie jest zalany hop up tylko nadmierne kręcenie kulek nawet na wyłączonym hu (BB 0,28g). Dlatego zalałem go specjalnie :)

to nie wd40 więc chyba się nie rozpusci :)

Posted

ja juz do nich napisalem zobacyzmy co odpowiedza ja wlasnie nie kupilem u nich i gawarancja mi sie skonczyla zobaczymy ile bedzie to kosztowalo

[ Dodano: 19 Sie 2006 15:43 ]

dostalem odp od krakmana ale niestety nie maja czesci do socoma

Posted
A ja mam pytanie' date=' jak dokładnie rozebrać magazynek? Tzn. chce sie tylko dostać do komory na kulki, coby odpowiednio ją podszlifować. Czytałem poprzednie wiadomości i rozumiem, że trzeba zdjąć z góry ten plastikowy "dziubek". Pytanie: jak? Trzeba wybić ten malutki pin co jest z boku magazynka?

Nie chciałbym czegoś uszkodzić, szczególnie że socom nie jest mój, więc wolę się głupio dopytać niż potem głupio płacić :P

PS. Poza tym socom fajny jest, rewelacyjne osiągi (jak za taką cene)... ale na mój gust troszku za duży jednak.[/quote']

a do wybicia tego pina uzylem bardzo grubej igly, ktora na kocu owinalem w szmatke zeby mi sie w palucha nei wbila i po prostu mocno pchalem. Dodam ze strasznie to ciezko szlo, ale jakos wyszlo w koncu ;)

Posted

witam :D

Mam socoma od 4 dni bylem juz na szczelance caly dzien i powiem ze:

1. hop up kreci za mocno (jak jest wylaczony) kulki 0,2g do gowy leca a na 0,25 tez nei widac roznicy 8O

2.co do celnosci to dosyc duzy rozrzut i tu wlasnie jak by mi ktos mogl doradzic, z okolo 25 metrow cizko trafic a cel np butle 1,5l nie ma szans. a co d opowtarzalnosci strzalow to wogle jej nie ma :| i tu pytanie czy moja replika jest niesprawna czy to zalezy od czegos innego ?? a co do tlumika tez skreca w prawo niezaleznie jak mocno przykrece a jak zamocno to po 15 metrach scina w dol ;/ :cry:

Porowywalem z glockiem 17 z blow back. W jednej rece glock a w drugiej socom i musze powiedziec ze glocko wymieka sosom leci duzo dalej ale jakos kreci ta kulka podkoniec. Sprobuje jeszcze na 0,3g.

Pozdrawiam :)

Posted

Ja miałem to samo na początku ale później to minęło. Wystarczy na dobrze nasmarować i strzelać najpierw kulki będą wariować bo gumka jest mokra ale potem się wszystko ustabilizuje. Następnie wystarczy wyregulować HU i wszystko gra!!

Posted

Posiadam i mogę z czystym, lwim sercem polecić :wink:

Poza początkowymi problemami z HU wszystko działą bez zarzutu. Kartony po butach dziurawi na wylot z 20 m 8)

Posted

witam !!!! moze ja nie na temat , ale prosze o odpowiedz ... Nie wiem co kupic , socoma czy beretke 92F z blow back firma KJW .. wyglądem bardziej podoba mi się beretka ale osiągi socoma ... minus w nim ze nie ma bb , ale da się przeżyc :) czy ten socom jest dużo mocniejszy od tej beretki ??

Posted

moze jest na krótki dystans ale ja bym wziął beretke bo mój kumpel ostatnio kupił socoma i tego samego dnia już sprzedawał. Wcale nie wydaje się taki mocny, brzydki full plastik ciężki spust. Jak się założy tłumik to co druga kulka odbijała mu w prawo na 20 m hen hen daleko.

dlatego nie polecam.

P.S. lepiej weź berette KJW będzie lepsza

Posted
Ja miałem to samo na początku ale później to minęło. Wystarczy na dobrze nasmarować i strzelać najpierw kulki będą wariować bo gumka jest mokra ale potem się wszystko ustabilizuje. Następnie wystarczy wyregulować HU  i wszystko gra!!

po jakim czasie sie ustabilizuje? ja wlasnie nasmarowalem, wyregulowalem HU, strzelilem kilkanascie razy i nadal kreci kulki w gore...co robic?

Posted

Nie kilkanaście, nie kilkadziesiąt, nie kilkaset. Ja wystrzeliłem dokładnie 2500 kulek i dopiero HU przytarł sie na tyle aby normalnie podkręcać kulki. Spytacie skąd wiem że tyle kulek akurat, wiem to stąd że kupiłem pojemnik 2500 kulek guardera i dopiero jak kupiłem drugą paczkę kulek to zaczęły normalnie latać kulki!!

Posted

ja dzisaj rozebralem na czesi pierwsze socoma wywalilem gumke hop up i jutro zobacze jak bron sie beidze zachowywac bez gumki jezeli bedzie wszystko ok to bede mogl napisac jak to dokladnie zrobic

Posted

Przeszukałem cały taiwangun i nie znalazłem tego ząbka :)? Jak możesz to daj bezpośredni link do niego. Znalazłem jedynie zaworek od socoma za 35 zł czy o niego ci chodziło? Mi zależy na tej części u góry magazynka.