Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć Wszystkim,

Formalnie jestem tu nowy - dziś założyłem konto - ale pamiętam jeszcze WMASG sprzed 10 lat, fajnie zobaczyć, że sprawy się mają dobrze. :icon_smile:

Do rzeczy:

Interesuje mnie zakup dobrej repliki pistoletu GBB.

W zamierzchłych czasach najbardziej podobał mi się Walther P99, ale jednak ostatnio się ogarnąłem :icon_smile: i zamierzam nabyć model 1911, a konkretnie wersję MEU. Kojarzę z tych zamierzchłych czasów, że rządziło Tokyo Marui. Po przestudiowaniu tematów na forum z ostatnich lat pod tym kątem zorientowałem się, że niewiele się zmieniło i zrewidowałem pierwotny pomysł o metalowej replice Socom Gear.

I tu pojawia się problem, bo o ile się nie mylę, za Chiny Ludowe nie uświadczysz TM MEU w naszych sklepach. Odpada więc opcja pomacania przed zakupem, jak rozumiem pozostaje np. sprowadzenie z WGC za pośrednictwem Kolegi Amadema.

Najfajniejszy TM MEU od razu w metalowej przeróbce Guardera (chociaż ze zdjęć wynika jakiś zonk z oznaczeniem zakrytym tymi skośnymi żłobieniami w przedniej części zamka) nawet był przez jakiś czas w naszych rodzimych sklepach, ale najwyraźniej się zgapiłem ze dwa latka:

http://wmasg.pl/pl/news/show/49267

Pozostaje więc chyba ten i nadzieja, że da się go sprowadzić:

http://www.wgcshop.c...&catid=7&cat=59

Jeśli chodzi o konwersję - bo ciągnie mnie do metalu - znalazłem tą:

http://www.wgcshop.c...h_From=category

A teraz seria pytań do ekspertów:

- Czy ta wersja konwersji z WGC (TRP - chyba jedyna konwersja metalowa MEU Guardera jaka tam została) jest w porządku? W Specshope mają jeszcze wersję Springfield, więc pewnie można nie sprowadzać z WGC, ale to chyba właśnie tamta od spiłowanych oznaczeń?

- Czy można/trzeba zlecić jakiemuś serwisowi/sklepowi, skręcenie tego w całość?Jest spora szansa, że jeśli sam się zabiorę za jej składanie, to w efekcie ani nie będę miał działającej klamki, ani zawartości portfela.

- Co jeszcze będzie trzeba do tej konwersji dokupić z części?

- Czy może radzicie olać konwersję, dopóki nie oswoję się ze stockiem?

- I czy w praktyce można spodziewać się dostaw TM do sklepów w Polsce, czy jednak radzicie sprowadzać?

Dużo pytań, ryzyko bęcków od admina za temat w niewłaściwym miejscu, wodolejstwo, późna pora = spora że coś pójdzie nie tak, ale liczę na Waszą pobłażliwość i będę wdzięczny za pomoc. :icon_smile:

Pozdrawiam,

Bane

• 5 months later...
Posted

Pewnie kolega już zna odpowiedzi na swoje pytania, ale ja postanowiłem chwycić byka za rogi i kupić sobie 1911 MEU z TM i od strzała przerobić na full metal.

Zamek i korpus z guarder. I to że ma "Zonk" na zamku to nie prawda tak ma być a oto dowód http://forums.1911forum.com/showthread.php?t=277298&page=2 (4 ostatnie foty).

Konwersja.... Można zlecić np w Specshop ja zleciłem koledze który się na tym zna. Wszystko wyszło ok. Sam musiałem troszkę popracować nad lufą zewnętrzną ,(również guarder) bo miała za duże luzy po złożeniu, latała nawet w pozycji zaryglowanej, ale to wychodziło poza możliwości technologiczne kolegi. Wymienilem jeszcze springi na 150% cylinderek, tłoczek, gume....

Trochę pracy przy niej było trochę kasy poszło, ale jej działanie i wygląd wszystko wynagradza....

Posted

Mam w pracy laser który zgrzewa spawa i lutuje :icon_mrgreen: Dodałem trochę lutu w miescu gdzie był luz pomiędzy komorą hop up i lufą w pozycji zaryglowanej. podfrezowałem Korpus lufy w okolocach gdze przechodzi mocowanie całości do zamka, jak będę w domu to dodam foty lub jak podasz @@ to Ci podeśle. Trochę trudno się to "laserowało" bo lufa wykonana z raczej gównianego metalu materiału dodałemk ok 2 mm zastanawiam się czy jeszcze nie dodać 1 mm....